TRAI Startup Day Yapay Zeka Girişimcilik Ekosistemini Bir Araya Getirdi

Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI)’nin düzenlediği TRAI Startup Day networking etkinliği gerçekleşti. Etkinlik Yapay Zeka Girişimcilik Ekosistemi’nde yer alan girişimleri, özel sektör temsilcilerini ve yatırımcıları bir araya getirerek çok yönlü iş birliği yapma ve büyük ölçekte ekonomi yaratma fırsatı sağladı.
 

Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI) tarafından gerçekleştirilen TRAI Startup Day networking etkinliği, Türkiye Yapay Zeka Ekosistemi’nde yer alan girişimcileri, özel sektör temsilcilerini ve yatırımcıları bir araya getirdi. Bu yıl ikincisi gerçekleşen etkinlikte Yapay Zeka Girişimcilik Ekosistemi’nde yer alan girişimciler, yüksek oranda katılım sağlayan yatırımcılarla bir araya gelerek girişimlerini tanıtma fırsatı buldu. Yatırımcılar da nitelikli girişimlerle bir araya gelme olanağı bulmuş oldu.

TRAI Startup Day, çeşitli sektörlerden geniş bir katılımcı kitlesini bir araya getirdi. Bankacılık, enerji, üretim, perakende, otomotiv, sağlık ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren yapay zeka girişimlerinin yoğun katılımı dikkat çekti. Bu çeşitlilik, farklı sektörlerden girişimcilerin, birbirleriyle ve yatırımcılarla deneyimlerini paylaşma ve iş birliği yapma imkanı buldukları bir ağ oluşturma fırsatı sağladı.

Girişimciler, etkinlikte hem yatırım arayışlarını geliştirmek ve girişimlerini özel sektöre ve yatırımcılara tanıtmak için mükemmel bir fırsat yakaladı, hem de yatırım sürecinin çeşitli aşamaları hakkında bilgi edindi. Melek yatırımcılardan kurumsal risk sermayesi (corporate VC) gibi çeşitli yatırım kaynaklarına ulaşmak için atılması gereken adımlar hakkındaki öneri ve bilgi paylaşımlarından yararlandı. Bu da girişimcilerin potansiyel yatırımcılarla ve müşterileriyle daha etkin ve bilinçli bir şekilde etkileşim kurmalarını sağladı.

Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI)’nin Ekosistem Yöneticisi Betül Kübra Ekinci, TRAI STARTUP DAY ile ilgili görüşlerini paylaşarak şu bilgileri aktardı:

“Günümüzde yapay zekanın gelişimi, pek çok farklı sektörde iş yapış şekillerinden yaşamı kolaylaştıran çözümlere kadar pek çok alanda değişim sağlıyor. Türkiye Yapay Zeka Girişimcilik Ekosistemi de bu değişimin ve gelişimin tam da merkezinde yer alıyor. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz TRAI STARTUP DAY ile amacımız, Türkiye Yapay Zeka Girişimciliği Ekosistemi’nin oyuncularının ihtiyaç duyduğu network ve eşleşmeleri sağlamak üzere güvenli, hedef odaklı ve sürekliliği olan, geliştirici ve dinamik bir alan sunmak.”

TRAI STARTUP DAY ile ekosistemin nitelikli girişim ve yatırım finansmanı ihtiyaçlarının karşılanmasına önemli katkılar sağlandığını belirten Ekinci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu networking etkinliğiyle startup-startup, startup-yatırımcı, startup-özel sektör işbirliklerini destekleyici bir ortam oluşturduk. Startup-özel sektör işbirlikleri bir yandan startup ekosisteminin gelişmesine katkı sağlıyor, bir yandan da şirketlere inovasyon ve yeni nesil teknolojilerle rekabette öne çıkma fırsatı sunuyor. Startuplar, girişim ve yatırım eşleşmeleri konusunda nasıl bir yol izlenmesi gerektiği ve girişimlerini nasıl hayata geçirebilecekleri, geliştirebilecekleri ve değerini yükseltebilecekleri konusunda bilgilenme, girişimlerini tanıtma ve yatırımcıyla buluşma olanağı buluyor. Aynı şekilde yatırımcılar da nitelikli girişimlerle buluşma olanağı bulmuş oluyor. Bu anlamda doğru eşleşme her zaman fayda ve finansmanın sürdürülebilirliği için büyük önem taşıyor. Bu yılki katılımın geçtiğimiz yıla oranla üç kat arttığını ve bu çerçevede çok daha fazla eşleşme ile büyük ölçekte ekonomi ve fayda yaratma fırsatı sağlayabildiğimizi söyleyebilirim. Türkiye Yapay Zeka Girişimcilik Ekosistemi desteklendikçe yapay zekanın ülkemizin ekonomisine katkısı da artıyor. Bu anlamda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yang覺n merdiveni