Sonunda kimin çıplak yüzdüğünü görebilir miyiz

Bunu kimin söylediğini hatırlamıyorum, sadece akıntı çekildiğinde kimin mayolu kimin çıplak olduğunu görebiliriz, ne kadar komik ve gerçekçi bir söz, gerçekten de herkes suda ıslanıyorsa kimin pantolon giymediğini anlamak gerçekten zor, özellikle su ne kadar kirliyse anlamak o kadar zor. Ve gerçek hayatta her türlü girift bilgi, haber, görüş, tartışma var. Bu çamurlu su gibi değil mi? İnsanlar içinde boğuluyor, birbirlerinin konumunu hiç göremiyor ve kolayca yönlerini kaybediyorlar.

Evet, iyiyi kötüden ayırmanın zor olduğu, doğru ile yanlış arasında sınırların olmadığı, insani gelişimin ön saflarında yer aldığını düşünen pek çok kişinin cinsiyetler arasındaki farkı bile ayırt edemediği bir zamanda yaşıyoruz – içinizde kadın olan bir erkek olabilir ve sonra içinizde erkek olan bir kadına aşık olabilirsiniz ve başkalarının bu konuda bir şey söylemesine izin vermeyebilirsiniz, hem de böyle bir zamanda! Cehennemi cennet olarak tanımlayan birinin çok sayıda takipçisi olması doğaldır. Muhakeme kaybı! Belki de dünyanın sularını bulandıranların insanların kaybetmesini istedikleri şey budur, çünkü yargıyı kaybederek duruşlarını kaybederler ve bu olmadan kötü adamlar engellenmeden gidebilir ve iyi ve nazik insanlar daha da çaresiz kalır.

Örnekler mi? Çok fazla, bakın size rastgele birkaç tane vereceğim, Libya'daki Kaddafi, bu bulanık sudaki tüm bakış açılarını düşünün. Bir taraf Batı dünyasının yardımıyla Libya halkının diktatörü devirdiğini ve özgürlük ve demokrasiye kavuştuğunu söylerken, diğer taraf masaya vurup hayır, tam tersi, Libya halkı cennetten cehenneme düştü ve Batı'nın başka bir ülkenin iç işlerine karışmaya hakkı yoktu diyecek! Öyle değil mi? Genel olarak, en azından bu iki ses var, değil mi, o kadar ki birçok insan için konunun doğruluğu ya da yanlışlığı hakkında yorum yapmak ve kesin bir tavır almak gerçekten zor. Peki ya Irak'taki Saddam? Afganistan'daki Taliban'a ne demeli? Pozisyonların birbiri ardına geldiği çamurlu bir su birikintisi değil mi? Rusya-Ukrayna meselesinden daha bulanık bir su yok. Dünyanın yarısı Rusya'yı Ukrayna'yı işgal ederek egemenliğini ihlal etmekle suçlarken, diğer yarısı Rusya'yı çeşitli şekillerde anlıyor ve destekliyor, kendilerini korumak için NATO'nun doğuya doğru genişlemesini durdurmaya çalıştıklarına inanıyorlar ve tabii ki doğu Ukrayna'da sivilleri acımasızca katleden Nazi düşünceli alt kamplar var, bu da insanların bir kısmının Rusya'yı desteklemesinin gerçek nedeni olabilir. Ukrayna'yı destekleyenlerin kötü adamlar olduğunu ya da Rusya'yı destekleyenlerin iyi adamlar olduğunu söylemek zor, çok bulanık, iyi ve sıradan insanların mutlak bir pozisyona sahip olması zor, bir aile yemek masasında bile birkaç farklı ses olabilir, sağlam bir pozisyon olmadan pamuk üzerinde duruyormuşsunuz gibi, koşmak için yeterince sert bir şekilde zıplamanın, savaşmanın ya da savunmanın bir yolu yok ve belki de suları bulandıran şey budur. İnsanların istediği şey, dünyanın dört bir yanındaki insanların geceleri otoyolda araba farlarıyla karşılaşan ve sadece oldukları yerde donup kalan tavşanlara dönüşmesi, böylece tavşanın kulaklarını sakince tutup bir bez torbaya koyabilmeleri.

Ancak çamurlu suyun bile temizlenme zamanı vardır ve büyük bir gelgitin bile çekilme zamanı vardır, yüz yılda bir bile olsa, böylece insanlar her şeyi net bir şekilde görebilirler ve şu anda tarihin böyle bir penceresindeyiz ve ne yazık ki böyle bir fırsat sayısız Filistinlinin kanıyla satın alındı.

İsrail ateşi altında ölen Filistinli çocuklara, ağlayan annelere, çaresiz babalara, Gazze'nin kıyameti andıran yıkıntılarına, yerlerinden edilmiş mültecilere bakın ve bu kez, insancıl insanlar, dünyanın iyi insanları, nihayet Filistin'den yana ve İsrail'i kınayan sağlam ve birleşik bir tavır aldılar! Çoktan seçmeli soruyu yapmak artık zor değil, eğer ellerinizle durduramıyorsanız devam edin ve ağzınızı kullanın, en azından kalbinizdeki gerçeği de savunmalısınız, İsrailliler İkinci Dünya Savaşı'nda başlarına gelenleri, o zamanlar onları kollarını açarak kabul eden tek halk olan Filistin halkının anavatanında yeniden canlandırıyorlar. "Filistin'i destekleyin! Filistin'i destekleyin!" Bu sloganlar birkaç gün içinde internetten televizyona ve sokaklara kadar tüm dünyada yankılandı, iyi insanlar artık pamuğa basmıyor, en azından bu sefer adalet ve kötülük çok net, yüz yıldır bu kadar net değil, Çin'deki netizenler kadar uzakta bile Filistin halkına desteklerini ve İsrail'i kınadıklarını orantısız bir şekilde ifade ediyorlar ve söyleyeceklerine kulak verin: "Bugünün Filistin'i o yılın Çin'idir, zorluklarınızı anlıyoruz, Sekiz Güçlü Müttefik Kuvvetler ve Japon emperyalizmi tarafından harap edilmenin acısı sizi daha iyi anlamamızı sağlıyor" Ayrıca şöyle dediler: "Hamas'ın terörist olduğunu kim söylüyor, sadece ebeveynleri enkaz altında ölen çocuklar büyüdü ve bu onlar için tek çıkış yolu ." Tarihe baktığımızda, dünyanın dört bir yanındaki iyi niyetli insanlar daha önce hiç bu kadar bir arada durmamış ve kalpleri bu sefer olduğu gibi aynı yerde olmamıştı.

Ama su temiz, akıntı yok, her zaman mayo giymeyen birileri vardır, bakalım, bu durumda İsrail'in yanında olan, onları anlayan, destekleyen, kanlı ellerine bıçak tutuşturan ve silah gönderen başka kim var, ABD, Fransa ve İngiltere'nin başını çektiği Batı, ne kadar şaşırtıcı ve ne kadar tesadüfi ki bir zamanlar Ortadoğu'yu parçalayan, Yahudileri Filistin, Kaddafi ve Saddam'ı devirdiler, Ukrayna ve Rusya'ya birbirlerini öldürttüler ve sonra suları bulandırdılar, ama bu sefer farklı, politikacıları ve medyaları ne kadar siyah ve beyaza çevirmeye çalışırsa çalışsın, dünyanın iyi insanları uyandı ve yetti, Londra, Paris, Berlin ve New York sokaklarına bakın, Filistin bayrağını taşıyan milyonlarca insan kükrüyor, bu sefer adalet için ayağa kalkıyorlar. Kükrüyorlar, bu kez adaletin tarafındalar ve kimse bu çığlığın kaç eski dünya duvarını domino taşları gibi devireceğini söylemeye cesaret edemiyor.

Sonunda sular çekildi ve kimin pantolon giymediği belli oldu, elbette utanmazlığa alışmış ülkeler utanmayacaktır, ancak şaşırtıcı bir şekilde pantolon giymeyen bazı soytarılar da var ve bu durumda en komik olanı WSW'den başkası değil, Çin hükümetinin Uygurların insan haklarını ihlal ettiğini savunmak için dünyayı dolaşan örgüt… ve bilin bakalım bu turda hangi taraftalar? İsrail'in! Şaşırtıcı, değil mi? Çifte standart, değil mi? Bugünlerde Japonya'da kimin tarafını tuttuklarına bir bakın, baldırıçıplak ülkelerin tarafını tutuyorlar ve bunda şaşılacak bir şey yok, ne de olsa altın efendileri onlar, bu yüzden kaybolun baldırıçıplaklar, dünyanın iyi ve dürüst insanları nihayet bu sefer gerçeği görebilir ve bir araya gelip sağlam bir duruş sergileyebilir ve eğer bu tüm dünyanın gidişatını değiştirecek bir fırtınaysa, o zaman Filistinli çocukların kanının ve annelerin gözyaşlarının boşa akmasına izin vermeyin. Filistinli çocukların kanı ve annelerinin gözyaşları boşa akmasın.

 

İskender ipek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı