Sanat ile yapay zekanın buluştuğu yeni bir sergi deneyimi: MASTERPIECE / An Immersive AI Experience

DasDas’ta 17 Haziran’da ziyarete açılan ‘MASTERPIECE / An Immersive AI Experience’ sergisi yapay zekâ ile sanatı buluşturacak. Sergi, Paribu’nun sponsorluğunu üstlendiği X Media Art Museum’un teknolojiyle sanatın buluştuğu sergiler serisinin bir devamı niteliğinde. 

Paribu’nun sponsorluğunu üstlendiği X Media Art Museum’un sanat ile teknolojiyi buluşturan sergisi ‘MASTERPIECE / An Immersive AI Experience’ DasDas’ta sanatseverlerle buluşuyor. Zamanın ruhu ve mekânın sınırlarını ortadan kaldıracak olan sergi, yapay zekâ ve sanatın iş birliğine farklı bir perspektif katıyor. 

X Media Art Museum’un ilk sergisi Paralel Universe’ün devamı niteliğinde konumlandırılan MASTERPIECE / An Immersive AI Experience ilkinden  farklı olarak, sanatçıların yeni eserleriyle birlikte müzisyen Mercan Dede ve En İyi Film Oscar’ı alan ‘Nomadland’ın bestecisi Ludovico Einaudi’nin müziklerini de deneyimleme fırsatı sunuyor. 

 

Yapay zekâ algoritmaları 20 binden fazla resmi harmanladı

OUCHHH tarafından tasarlanan sergide Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh ve Osman Hamdi’nin başyapıtları, yaratıcı zekânın gücüyle birleşerek çok boyutlu bir platformda sanatseverlerle buluşuyor. Yapay zekânın algoritmalarının 20 binden fazla resim ve İtalyan sanat tarihi yıllıklarından elde ettiği verileri harmanladığı ‘MASTERPIECE /An Immersive AI Experience’ sanatseverlere farklı bir deneyim sunuyor. 

X Media Art Museum’un daha önce gerçekleştirdiği Multiverse Portal AI Data Exhibition, Parallel Universe, Leonardo da Vinci Wisdom of AI Light, Akdeniz’e Yolculuk Immersive Akvaryum Deneyimi ve son olarak Sezen Aksu Dijital Sanat Sergi Deneyimleri sanatseverlerden büyük ilgi görmüştü. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı