İstanbul Modern'de sanatı bilim ve teknoloji ile buluşturan yeni bir öğrenme alanı Stüdyo STEAM

İstanbul Modern yeni müze binasında disiplinlerarası bir yaklaşımla yola çıkan yeni bir eğitim mekânı sunuyor. Oral-B iO sponsorluğunda hayata geçen Stüdyo STEAM, genç ve yetişkinler için bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik alanlarını kapsayan yeni bir öğrenme alanı olacak

Genç ve yetişkinleri sanatla buluşturan Stüdyo STEAM, sanatın biyolojik materyaller, mühendislik fikirleri ve yapay zekâ ilişkisine odaklanıyor. 

Stüdyo STEAM, katılımcılarının eleştirel düşünme ve farklı bakış açıları üretme konularında gelişimlerini desteklerken, atölye deneyiminde ulaşılan verilerle imgeler oluşturup sanat üretmeye teşvik ediyor.  

İlk yılında Biyolojik Materyallerle Sanat ve Sanat Mekanizmaları başlıklı iki eğitim programını hayata geçirecek Stüdyo STEAM, ikinci yılında ise Yapay Zekâ ile Sanat konusuna odaklanacak. Sanatçılarla işbirliğinde geliştirilen bu eğitim programlarında bilimin araştırma yöntemleri, sanatın süreç odaklı üretim teknikleriyle bir araya geliyor.  

İlk program: Biyolojik Materyallerle Sanat 

İstanbul Modern Eğitim ve Sosyal Projeler Bölümü tarafından, eğitimci Bager Akbay’ın danışmanlığı ve sanatçı Nergiz Yeşil işbirliğiyle tasarlanan Biyolojik Materyallerle Sanat, ilham verici bir öğrenme ortamı sunuyor. Program, proje için sanatçı tarafından hazırlanan duvar yerleştirmesi, geliştirilen özel yazılımlar, bilimsel ve teknolojik araçlar aracılığıyla katılımcılarını disiplinlerarası bir bakışla  sanatı keşfetmeye çağırıyor.  

Nergiz Yeşil’in üretim pratiğinden ilham alan katılımcılar, biyolojik materyallerden oluşan nesneleri ışıklı yüzeyler ve mikroskoplarla gözlemliyor, formları bir araya getirerek deniyor ve kendi sanat çalışmalarını üretiyorlar. 

Yenilikçi bir örnek

İstanbul Modern’in müzelerde teknoloji temelli sanat eğitimi uygulamalarına yönelik çalışmalarını sürdürdüğüne dikkat çeken İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, “Çocuk ve gençlerin yaratıcılık, yenilikçilik alanlarındaki kabiliyetlerinin arttırılması konusunda, özgün ve ülkemiz için öncü, disiplinlerarası sanat eğitim modellerini sunmaya yeni müze binamızda da devam ediyoruz. Stüdyo STEAM için oluşturduğumuz atölye alanının dünyadaki yenilikçi örnekler arasında yer alacağına inanıyorum” dedi.

Programın yenilikçi bir öğrenme deneyimi olduğuna dikkat çeken İstanbul Modern Eğitim ve Sosyal Projeler Direktörü Neslihan Varol, “Disiplinlerarası çalışan, teknolojiyi ve bilimi üretimlerinin ayrılmaz bir parçası olarak gören sanatçılarla bağ kurmak ve onların eserlerini yorumlayabilmek için ihtiyacımız olan bilgiyi ve deneyimi ancak böyle yenilikçi eğitim ortamlarıyla sağlayabileceğiz. Stüdyo STEAM katılımcılarımıza sanatı, teknolojiyi ve bilimi kapsayan, yaratıcı ve yenilikçi bir bakış açısıyla sunacak” diye konuştu. 

Sponsorluğun tanıtımı nedeni ile düzenlenen etkinliğe katılan P&G Avrupa Başkanı Loic Tassel, İstanbul’u uluslararası kültür ve sanat haritasına koyan İstanbul Modern ile Oral-B İO arasındaki bu önemli işbirliğinden duyduğu memnuniyeti vurgulayarak şöyle devam etti: 

“P&G olarak tüm markalarımızla en mükemmel inovasyonları sunarak bütün paydaşlarımız için değer yaratıyor ve tüketicilerin yaşam kalitelerini yükseltiyoruz. Bunun da ötesinde küresel sürdürülebilirlik ve kurumsal vatandaşlık anlayışımızın bir parçası olarak sosyal kalkınmayı desteklemekteyiz. Türkiye’de geride bıraktığımız 35 yılı aşkın süre içinde 30’dan fazla sivil toplum kuruluşuyla iş birliği yaparak yaklaşık 5 milyon insanın hayatlarına olumlu bir şekilde dokunmayı başardık. Ağız sağlığını destekleyerek insanların gücüne güç katan, onlara güçlü bir performansın temelinde yer alan sağlık ve özgüveni sunan Oral–B halen bu fonksiyonuna ve felsefesine yakın bulduğu Triatlon sporuna güçlü bir destek sunuyor. Stüdyo STEAM sponsorluğuyla birlikte bu desteği, gençlerin ve yetişkinlerin zihinsel gelişimini destekleyen, yaratıcılıklarını geliştiren ve dünyaya bakışlarını değiştiren sanat alanına da taşımış bulunuyoruz.”

Oral-B iO etrafındaki farkındalık daha da güçlenecek! 

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ise şunları söyledi:

“İstanbul Modern yaşadığımız bu kente değer katan çok önemli bir modern sanat müzesi. Sayın Oya Eczacıbaşı ve diğer kurucu ve yöneticilerinin liderliğinde, içinde bulunduğumuz bu yeni ve özgün binasında da İstanbul’a ve sanatseverlere hizmet etmeye ve bu alanda çıtayı sürekli daha yukarıya çekmeye devam edecek. Biz de bu değerli müzemize Oral-B iO ile STEAM teknoloji atölyesi sponsoru olmaktan gurur duyuyoruz. İstanbul Modern ilk senesinde 2 milyon ziyaretçiyi ağırlamayı öngörüyor, bizim de bu sponsorlukla çok doğru ve oldukça büyük bir tüketici grubuna erişeceğimizden ve Oral-B iO etrafındaki farkındalığımızı daha da güçlendireceğimizden şüphemiz yok. Yeni ve özgün binasında tekrar hizmete giren İstanbul Modern’i, tüm yöneticilerini ve çalışanlarını kutlar, iş birliğimizin daha uzun yıllar devam etmesini dilerim.”

Stüdyo STEAM, Pazartesi hariç hafta içi her gün 11.00 ve 14.00’da lise ve üniversite öğrencileri için düzenleniyor. Program gençler için Cumartesi ve Pazar günü 11.00’da, yetişkinler içinse Cumartesi ve Pazar günleri 15.00’da düzenleniyor. Ücretsiz olarak gerçekleşen Stüdyo STEAM eğitim programlarına katılım için rezervasyon yaptırılabiliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı