Grundig IFA'da yapay zeka destekli çamaşır makinesi AI Sense'i tanıttı

Geleceğin teknolojileriyle fark yaratan Avrupa’nın öncü tüketici elektroniği markası Grundig, dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı olan IFA’da yapay zekayı çamaşır makinesine uyarlayan inovatif teknolojisi AI Sense’i ilk kez sergiliyor. Doğaya saygılı ve şık ürün tasarımlarıyla dikkat çeken Grundig, geri dönüştürülmüş ve bio malzemelerin kullanıldığı ürünlerinin yanı sıra Water Care-Suyu Koruyan teknolojileriyle de tüketicileri sürdürülebilir bir yaşam tarzına davet ediyor.

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer “Avrupa’nın en geniş ürün yelpazesine sahip tüketici elektroniği markamız olan Grundig ile hedefimiz insanların günlük yaşantılarındaki dönüşüme öncülük ederek sürdürülebilir yaşam tarzlarına ilham vermek. Yapay zeka destekli teknolojimiz Grundig AI-Sense tam da bu yaklaşımın bir ürünü. AI Sense çamaşır makinesine entegre edilen akıllı sensörler en doğru yıkama adımlarını oluştururken; deterjan, su ve enerji tüketimini en ideal seviyede tutuyor. Sıvı deterjan kullanımına imkan veren otomatik dozajlama özelliği sayesinde bu özelliğe sahip olmayan ürünlere kıyasla yaşam döngüsü boyunca %32 daha düşük karbon ayak izine sahip” dedi.

Avrupa’nın köklü geçmişe sahip lider markalarından Grundig, Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen tüketici elektroniği fuarı IFA’da bu yıl sürdürülebilirliği odak noktasına alan en yeni teknolojilerini sergiliyor. Grundig, çevre dostu, sürdürülebilir malzemelerin kullanıldığı, enerji, su verimli teknolojileri şık tasarımlarla buluşturarak geleceğin evini bugünden tüketicilerine sunuyor.

 

Tüketicinin ihtiyacına göre yıkama yapan çamaşır makinesi AI Sense

Grundig geliştirdiği inovatif teknolojilerle sürdürülebilir bir yaşam tarzını destekliyor. IFA’da ilk kez tanıttığı AI-Sense çamaşır makinesinde tüketicilerin ihtiyaçlarına yapay zekâ desteğinde çözümler öneriyor. AI-Sense mevcut çamaşır makinelerinin tüketicilere sunduğu tekstil türüne göre sunulan programların ötesinde, tüketicilerin ihtiyacına yönelik olarak hassas, hızlı, yoğun ve eco gibi program seçenekleri sunuyor. Çamaşır türüne göre değil, tüketicinin ihtiyaçlarına göre tasarlanan bu teknoloji ile tüketicinin çamaşırlarının kumaş tipini düşünmesine gerek kalmadan yıkamaya ihtiyacına göre seçim yapması yeterli oluyor. Çamaşır makinesine entegre edilen akıllı sensörler sayesinde, kumaş türü, yükleme miktarı, kirlilik ve durulama seviyesi otomatik olarak tespit ediliyor. Sensörlerden elde edilen veriler ve otomatik dozajlama sistemi sayesinde, AI-Sense en doğru yıkama adımlarını oluştururken deterjan, su ve enerji tüketimini en ideal seviyede tutuyor. Su tüketimine dikkat edilirken durulama performansı da yine akıllı sensörler tarafından takip ediliyor ve optimum su miktarı ile mükemmel durulama performansına ulaşılıyor. Sıvı deterjan kullanımını sağlayan Autodose özelliği ile ise ürün, bu özelliğe sahip olmayan ürünlere kıyasla yaşam döngüsü boyunca %32 daha düşük karbon ayak izine sahip. Ürün ağırlığının %28’i ise geri dönüştürülmüş malzemeden oluşuyor.

IFA 2023 fuarında konuşan Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, şunları söyledi: “Avrupa’nın en geniş ürün yelpazesine sahip tüketici elektroniği markamız olan Grundig ile hedefimiz insanların günlük yaşantılarındaki dönüşüme öncülük ederek sürdürülebilir yaşam tarzlarına ilham vermek. Yapay zekâ destekli teknolojimiz Grundig AI-Sense tam da bu yaklaşımın bir ürünü. AI Sense çamaşır makinesine entegre edilen akıllı sensörler en doğru yıkama adımlarını oluştururken; deterjan, su ve enerji tüketimini en ideal seviyede tutuyor. Sıvı deterjan kullanımına imkân veren otomatik dozajlama özelliği sayesinde bu özelliğe sahip olmayan ürünlere kıyasla yaşam döngüsü boyunca %32 daha düşük karbon ayak izine sahip. AI Sense çamaşır makinelerimizin ürün ağırlığının %28’i ise geri dönüştürülmüş malzemeden oluşuyor.”

Grundig, geliştirdiği yeni nesil akıllı ev teknolojileri ile evlerde kullanılan enerji ve su tüketiminin takip edilmesini sağlayarak sürdürülebilir bir yaşam tarzını destekliyor.   

 

A Enerji Sınıfı Makinelere Göre %50 Enerji Tasarrufu Sağlayan Watercare   

Watercare™ çamaşır makinesi ise, özel kanat teknolojisi sayesinde kıyafetleri optimum ve nazik şekilde temizlerken, makinede bulunan sensör ise suyun doğrudan kıyafetlere püskürtülmesini sağlıyor. Ayrıca, Watercare teknolojisi çamaşır makineleri A enerji seviyesinden de iyi bir seviyeye ulaşıyor ve A enerji sınıfı makinelere göre %50 daha az enerji tüketiyor. 

 

Avrupa’nın En Enerji Verimli Bulaşık Makinesi

IFA’da A enerji sınıfına göre %50 daha az enerji harcayan çamaşır makinesi ve A enerji sınıfına göre %10 daha az enerji tüketen buzdolabını sergileyen Grundig, Avrupa’nın en enerji verimli bulaşık makinesini de ilk kez tüketicilere tanıtıyor. Isı pompası teknolojisi sayesinde bulaşık makinesi A enerji sınıfındaki ürünlerden %20 daha az enerji tüketiyor. Grundig ankastre bulaşık makinesi serisi mükemmel temizleme performansı ve kolay montaj çözümleri sunmasının yanı sıra 38dBA A Ses Seviyesi ile Avrupa’da sınıfındaki en sessiz çalışan ürün olma özelliğine sahip.

 

VarioDry Kurutma Makinesi ile Uzun Ömürlü Kıyafetler 

Grundig’in IFA’da sergilediği sürdürülebilir teknolojilerden bir diğeri de VarioDry çamaşır kurutucu. Bu teknolojide hassas yıkama, tambur hareketi olmadan düz kurutma ve sessiz yıkama olmak üzere 3 önemli özellik bulunuyor. Tüm programlarda hassas kurutma sağlayan VarioDry kurutma makinesinde kırışma önleme fonksiyonu da mevcut. Ürün, giysilerin her yerini eşit kurutuyor ve çekme riskini minimize ediyor. Giysilerin daha uzun süre kullanılabilmesini sağlayan VarioDry kurutucu nevresim gibi tekstillerde dolanmayı ve iç içe geçme problemini ortadan kaldırıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı