Oral-B Challenge İstanbul heyecanı üçüncü kez Beykoz'da yaşandı

Dünyanın kıtalararası tek triatlonu olan Oral-B Challenge İstanbul, yüzlerce triatletin mücadelesine sahne oldu. Güneşin doğuşuyla birlikte zorlu parkura İstanbul Boğazı’nda yüzerek başlayan sporcular, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden bisikletle geçti, ardından da koşarak finişe geldi. Heyecan dolu mücadelenin ardından genel klasmanda kadınlarda Tuğçe Karakaya erkeklerde ise Bahadır Tama birinci oldu. 

Dünyadaki en önemli triatlon yarışmaları arasında yer alan Oral-B Challenge İstanbul, bu sene üçüncü kez Beykoz ilçesinde yapıldı. Triatlon sporunda İstanbul’u uluslararası haritaya koyan ve iki kıta arasında gerçekleşen tek triatlon unvanını taşıyan yarışma Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın himayesinde, Türkiye Triatlon Federasyonu, Beykoz Belediyesi iş birliği ve ağız sağlığı ürünlerinin küresel markası Oral-B’nin sponsorluğuyla düzenlendi. Hollanda merkezli, dünyanın en büyük triatlon organizasyonu markalarından biri olan Challenge Family’nin Türkiye’deki ilk yarışı olan Oral-B Challenge İstanbul heyecanı güneşin doğuşuyla başladı.

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşen yarışma rekortmen dalışcı Şahika Ercümen ve oyuncu Yağmur Tanrısevsin’in start vermesiyle başladı. Mücadelede oluşturulan başkanlar takımında Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım yüzme etabına, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın bisiklet etabına Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya ise koşu etabına katıldı.

Kıyasıya rekabete ve heyecan dolu anlara sahne olan Oral-B Challenge İstanbul’da sporcular 2,3 kilometre yüzme, 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre koşudan oluşan parkurda mücadele etti. Oral-B Challenge İstanbul’un yüzme etabı Kanlıca-Küçüksu arasında yapılırken, Küçüksu’dan başlayarak Asya’dan Avrupa’ya pedal çevrilen bisiklet etabı için Fatih Sultan Mehmet Köprüsü araç trafiğine tek yönlü olarak kapatıldı. Koşu etabı ise Küçüksu-Çubuklu arasında koşuldu. Oral-B Challenge İstanbul’da genel klasmanda erkekler kategorisinde Bahadır Tama 2:01:39’luk derecesiyle birinci olurken, Behzad Nobaripur 2:04:01’lik derecesiyle ikinci ve İlker Kökçe 2:05:57’lik derecesiyle üçüncü oldu. Kadınlar genel kategorisinde ise Tuğçe Karakaya 2:17:03’lük derecesiyle birinci olurken, Ece Calp 2:20:24’lük derecesiyle ikinci ve Şennur Parlak Öner 2:25:10’luk derecesiyle üçüncü oldu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı