Neo Naturalness üçlemesi “Early Riser" ile tamamlandı

Ali Başarır 2023 Ocak ayında başladığı ve aralıklarla üç eser olarak sunmayı planladığı “Neo Naturalness” üçlemesinin üçüncü ve sonuncu eseri “Early Riser”ı yine On Air Music Co. markasıyla yayımladı.

Hayatın akışında her ne yaşarsak yaşayalım, güneş yine her zamanki güzelliği ile batacak ve yeniden aynı güzellikle doğacaktır ana fikriyle bestelenen “Early Riser” ile ilgili olarak Ali Başarır şu açıklamayı yapıyor: “Early Riser bir uyanma çağrısı. Hayata her gün yeniden ‘merhaba’ demeyi anımsatıyor. Güneşin ilk ışıkları güne başlamanın ayak sesleridir. Gün doğumu ile umutlar tekrar canlanıyor, doğa ve yaşam döngüsü devam ediyor. Gün doğumu ayrıca doğanın en etkileyici süsü. Parçanın tamamında gecenin hüzünü piyanoya eşlik eden yaylılarla hissedilmekte ve son bölümde geceye doğan güneşin sesi tasvir edilmektedir.”

Bestecinin 2023 yılını kapsayan ve “Eventide, Riverside, Early Riser” eserlerinden oluşan “Neo Naturalness” projesinin en önemli özelliği 432 hertz frekansına bağlı olmasıydı. Ali Başarır bu konuyu; “İspatı olmasa da frekans ve enerji konularının içinde olan kişilerce kabul gören bir tez olan 432 hertz‘lik sinyallerin aracılığını da ekleyerek bestelerimi dinleyen herkesin biraz da olsa huzur bulmasını istedim.” şeklinde belirtiyor.

Apple Music Türkiye editörlerince hazırlanan; En Yeniler Ana Sayfa, Günün Yenileri ve Zirvedekiler: Türkçe Alternatif Çalma Listelerinde de yer alan “Early Riser”ı dijital platformlardan dinleyebilirsiniz

Ali BAŞARIR BİLGİ

1977 yılı İstanbul doğumlu müzisyen ve besteci Ali Başarır, 2010 yılından beri modern klasik müzik olarak nitelendirebileceğimiz, genelde düşük tempo ve çok kompleks olmayan, çoğunlukla minimal, sakin temposundan ve müziğinde vokalleri üstlenen enstrüman piyano olduğundan işin içinde hüzün eksik olmayan, genellikle hayatın içinden, deneyimlerden, bazen de doğa, mitoloji ve tinsel öğelerden ilham alarak teknolojik ve kalabalık bir dünyada bireysel yalnızlığın içinde saklı kalan gerçeklikleri, hayalleri ve tanımları piyano tuşlarıyla su yüzeyine çıkarıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı