Valorant Challengers Ekosistemine İki Ülke Daha Dahil Oldu

2023 Challengers ekosistemine İtalya ve Portekiz ligleri de dâhil oldu!

 

Challengers, eski adıyla Bölgesel Liglerde, kazananlar Challengers Ascension’a yükselecek ve burada Uluslararası Lig’de yer alma fırsatı takımları bekliyor olacak.

 

Bu girişimlerle; VALORANT espor ekosistemini genişletme, yerel topluluklar oluşturma ve yeni oyuncuların bölgesel espor fırsatlarına erişimini kolaylaştırırken uluslararası seviyeye çıkabilmeleri için sağlam bir basamak sunma gibi birçok büyük konu hedefleniyor.

 

Her iki ülke de 2022 yılında İspanya: Rising VALORANT Bölgesel Ligi’ne dâhildi ve 2023’ten itibaren her ikisi de kendisine ait bir lige sahip olacak.

 

İtalya’daki oyuncu sayısı inanılmaz seviyelerde ve VALORANT ülkenin en popüler FPS oyunlarından bir tanesi. Yoğun bir taraftar desteği var ve yayıncılar da bu destekten istifade etmeye başlayarak bölgedeki VALORANT topluluğunun büyümesine yardımcı oluyorlar. Atılması gereken bir sonraki adımın ülkeye kendi Challengers Ligi’ni vermek olduğuna karar verildi.

 

Portekiz de aynı şekilde VALORANT sahnesine çıkmak için davetiyesini aldı. VALORANT ilk çıktığından beri odak noktada olan bir bölgeydi ve ülkede sayısız FPS PC oyuncusu ve espor taraftarı bulunuyor. Bunların üzerine bir de halihazırda doğru bir şekilde inşa edilmiş bir amatör espor sahnesine sahip olduğu düşünülürse, burası geleceğin profesyonel esporcularının yetişmesi için mükemmel bir yer.

 

İtalya turnuva organizatörü PG Esports olacak. League of Legends’ın İtalya bölgesel ligini 2018’den beri büyük bir başarıyla yürütüyor ve birçok espor oyunu için gerçekleştirdiği etkinliklerdeki müthiş prodüksiyon kalitesiyle tanınıyor.

 

Portekiz’deki partnerlerimizse Inygon ve GOATPixel olacak. League of Legends’ın Portekiz bölgesel liginde 5 yılı aşkın süredir Riot Games ile çalışan Inygon, çıkışından beri VALORANT’a büyük destek verdi ve şu an GOATPixel’le beraber Portekiz’in VCE’sini yürütüyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yang覺n merdiveni