EÜ’de Sosyal Medya ve İletişim Zirvesi başladı

Ege Sosyal Medya ve İletişim Topluluğu (ESMİT) tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen "ESMİT SUMMIT'22 Zirvesi"nin açılışı ünlü konukların katılımıyla Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Zirveye Ege Üniversitesi Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Hatice Nilay Kayhan, ESMİT Danışman akademisyeni Prof. Dr. İhsan Yaşa, Topluluk Başkanı Doğukan Yörükoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Zirvede Sosyal Medya Fenomenleri Gizem Dağ, Aykut Elmas, İletişim Uzmanı Tuğba Dalkılıç, Yazar Adil Yıldırım, Demirören Haber Ajansı İzmir Bürosu Haber Sorumlusu Bulut Mülhim ve EÜ İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mikail Batu konuşmacı olarak yer aldı.

 

Zirvenin açılış konuşmasında Egeli öğrencilere seslenen ESMİT Başkanı Doğukan Yörükoğlu, "Bizler bu sene Eylül ayında Ege Sosyal Medya ve İletişim Topluluğu'nun yönetimini devraldık. Sizlerin ve yönetim kurulumun emeği, hocalarımın desteğiyle ilk kez Sosyal Medya ve İletişim Zirvesi'ni gerçekleştiriyoruz. Desteklerini bizden esirgemeyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'a, danışman hocamız Prof. Dr. İhsan Yaşa’ya ve her zaman yanımızda olan Ege Üniversitesi Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Hatice Nilay Kayhan'a teşekkür ediyorum" dedi.

 

Zirvede öğrencilerle buluşan ilk isim "Kahkaha Yogası" adlı sunumu ile Gizem Dağ oldu.  Dağ, "Ben Egeliyim, halen de İletişim Fakültesinde doktora yapıyorum. Bu nedenle sizlerle burada, bu sahnede buluşuyor olmak benim için çok değerli" dedi. Sunumunda geleceğin mesleklerinden olarak görülen "mutluluk tasarımcısı" olma fikrinin nasıl oluştuğundan bahseden Dağ,  katılımcılara “Kahkaha Yogası” deneyimi yaşattı.

 

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan sosyal medya fenomeni Aykut Elmas, çektiği videolarda yaşadığı olaylara ve neredeyse her ailede olan karaktere yer verdiğini belirtti. Askerlik anılarından videolarının içeriğine kadar yaşadıklarını anlatarak salonu kahkahaya boğan Aykut Elmas, konuşmasının bitiminde öğrencileri kırmayarak fotoğraf çekildi.

 

"Dengenizi kaybettiğinizde tepetaklak olursunuz"

Etkinlikte sahne alan İletişim Uzmanı Tuğba Dalkılıç "Etkili İletişim" üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Dalkılıç, “Sizler, seçilmiş insanlarsınız çünkü siz burada kendinize bir şey katmak için varlık gösteriyorsunuz.  Kendinizi inşa edebilmeniz için, güzel bir vizyon oluşturabilmeniz için, kaliteli bir hayatın içinde faydalı bir iletişim kurabilmeniz için naçizane hayatınıza ışık saçabilecek bilgileri birlikte paylaşacağız” dedi. Sosyal medya kullanımına değinen Dalkılıç, “Hayattaki en önemli şey dengedir, dengenizi kaybettiğinizde tepetaklak oluyorsunuz, sosyal medya konusunda lütfen ama lütfen dengenizi kaybetmeyin” diye konuştu.

 

Yazar Adil Yıldırım ise gerçekleştirdiği söyleşide burçlar ve ilişkiler hakkında öğrencilerin sorularını yanıtladı.  Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mikail Batu da etkinlik kapsamında "Sosyal Medya ve Biz" konulu bir sunum gerçekleştirerek sosyal medyanın hayatımızdaki yeri, dijital ayak izleri gibi konuları ele aldı.

 

Günün sonunda Demirören Haber Ajansı İzmir Bürosu Haber Sorumlusu Bulut Mülhim sektör-öğrenci buluşmaları kapsamında soruları yanıtladı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni