Buz tutan hayallerin komedisi DONADONA, 5 Mayıs'tan itibaren sadece MUBI'de

“Ersoy” karakteriyle fenomen haline gelen Ahmet Kürşat Öçalan’ın senaryosuna imza atıp başrolünde yer aldığı DONADONA, 5 Mayıs’ta MUBI’de seyirciyle buluşuyor. 

Tiyatro sahnesinde ideallerini gerçekleştirmeye çalışırken sürekli hüsrana uğrayan iki arkadaşın hikayesini anlatan DONADONA, festival gösterimlerinin ardından ilk kez seyirciyle buluşuyor. Ahmet Kürşat Öçalan’ın hem senaryosuna imza atıp hem de başrolünde yer aldığı filmin yönetmenliğini İsmet Kurtuluş ve Kaan Arıcı üstleniyor. Kurtuluş ve Arıcı ikilisi, DONADONA’dan önce 2017’de yönettikleri SON ŞNİTZEL isimli politik hiciv türündeki kısa filmleriyle Méliès d’Or ödülüne aday gösterilmişti. Yönetmen ikilisinin imza attığı LCV (LÜTFEN CEVAP VERİNİZ) de 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden ödülle dönmüştü.

DONADONA, sahnede varoluş mücadelesi veren Ali ve Ceren’in oyunculuk tutkusunu ve başarıya ulaşma çabasını odağına alıyor. Ortak arkadaşları Burak’ın yönettiği çift kişilik tiyatro oyununda bir türlü yeterli seyirci sayısına ulaşamayan, etraflarındaki oyuncuların dizi ve reklamlarla üne kavuştuğu bir düzende kendi bildikleri yoldan gitmeye çabalayan iki arkadaş, bir süre sonra kendi kiralarını bile ödeyemeyecek duruma geliyorlar. Bu süre zarfında Ali reklamlar için seçmelere gitmeye başlasa da gittiği görüşmelerde rolü bir türlü alamaz. Ceren ile arasındaki konuşulmayan duygular da biriktikçe, hayalleri ve gerçekliğin ağırlığı altında ezilmeye başlar. Tam da bu noktada hayallerinden vazgeçme noktasına gelen Ali, kendine farklı bir yol çizen Ceren’i hayranlıkla ve biraz da özlemle izlemek durumunda kalır. İkisi tekrardan ortak hayaller kurabilecek midir? 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni