3D Artist SouthernShotty Bu Hafta ‘NVIDIA Stüdyoda’ Birbirinden Özel Karakterler Yaratıyor

‘Watermelon Girl’ sanatçının GeForce RTX GPU'su tarafından hızlandırılarak Blender, Adobe Substance 3D, Creative Cloud ve daha fazlası kullanılarak oluşturuldu.  

 

Bu hafta NVIDIA Studio'da 3D ve hareketli grafik sanatçısı SouthernShotty'yi ve yakında vizyona girecek olan kısa filmi Watermelon Girl'den sahneleri öne çıkarıyor. 

 

Sanatçı, “Filmin teması, paylaşmanın nasıl bir tatmin duygusu yarattığıyla ilgili” dedi. Watermelon Girl, neşe yaratmayı ve gençliği çağırmayı hedefleyerek, sanatçılara ve izleyicilere birbirlerinin ruhlarına dokunmaları ve dünyada olumlu bir güç olmaları için ilham verdiğini söyledi.

 

SouthernShotty, "Film umarım insanları zor zamanlarda birbirlerine ulaşmaya ve yardım etmeye teşvik eder" dedi.

 

SouthernShotty, çocukken en sevdiği aktivitelerden birinin kilerle oynamak olduğunu söylüyor. Bu hobisi sayesinde hızlı bir şekilde 3D modellemeyi öğrendiğini belirtiyor. "Annem ve babamla birlikte pek çok sanat aktivitesi yaptık, bu yüzden küçük dünyalar yaratmayı çok sevdim" dedi.

 

SouthernShotty, kullanıcıların sıra dışı düşünceleri düzenlemek için kartları sürükleyip yeniden konumlandırmasına olanak tanıyan mood board uygulaması Milanote'u kullanarak karakterleri beyin fırtınasıyla yaptı. Ayrıca fikir geliştirmek ve kendi sanat eseri için referans materyal oluşturmak için yapay zeka görüntü oluşturucuları ile deneyler yaptı.

 

SouthernShotty vizyonu belirlendikten sonra Blender'da karakterler ve sahneler oluşturmaya başladı. GeForce RTX 3080 GPU barındıran bir NVIDIA Studio laptop kullanarak, modelleme için etkileşimli fotogerçekçi işlemenin kilidini açarak, görünüm alanında RTX hızlandırmalı OptiX ışın izleme ile Blender's Cycles oluşturucuyu devreye aldı.

 

SouthernShotty, hacim oluşturmayı GPU belleği açısından daha verimli hale getirmek için yerleşik NVIDIA NanoVBD teknolojisinden yararlanarak büyük ve karmaşık sahneleri sorunsuz etkileşimle hızlı bir şekilde ayarlamasını sağladı. Ardından, Blender Cycles’ı kullanarak renderları yıldırım hızında dışa aktarmadan önce karakterlerine ve sahnelerine animasyonlar ekledi.

 

NVIDIA Iray teknolojisi ve RTX GPU, yalnızca saniyeler içinde fotogerçekçi dokular oluşturan RTX hızlandırmalı ışık ve ortam tıkanıklığı ile kritik bir rol oynadı.

 

SouthernShotty daha sonra dokuları uygulamak ve renklerle denemeler yapmak için Substance 3D Stager'da işlemeleri içe aktardı. Substance 3D Stager'ın en son güncellemesi, daha hızlı dışa aktarma ve tak çalıştır için kolay özel dokular sağlamak için SBSAR desteği, karıştırma modları ve opaklık uygulamak için yeni seçenekler ekledi.

 

Önceden ayarlanmış aydınlatma seçenekleri, sahneyi kolaylıkla aydınlatmasına yardımcı oldu. RTX ile hızlandırılmış gürültü azaltma ile SouthernShotty, neredeyse hiç yavaşlama olmadan, son derece etkileşimli bir görüntü alanında sahneyi ayarlayarak düzenledi ve hiç beklemeden işine odaklanabildi.

 

Adobe Photoshop, After Effects, Illustrator ve Premiere Pro'da çeşitli GPU hızlandırmalı efektler uyguladığı kompozisyon aşamasına ulaşmadan önce Blender'daki son geçişleri hızla dışa aktardı.

 

SouthernShotty, Watermelon Girl'ü iyileştirmeye devam ederken, artık güçlü GeForce RTX 4090'ı emrinde olacak. TechRadar 'ın söylediği aynı GPU "mümkün olduğunu düşündüğümüzden bile daha güçlü".

 

Son filmi dışa aktarma zamanı geldiğinde, Adobe Premiere Pro için popüler Voukoder eklentisi aracılığıyla RTX 40 Serisi NVIDIA çift AV1 kodlayıcıları, dışa aktarma sürelerini anında kısalttığını ve dosya boyutunu küçülttüğünü gördü.

 

"GeForce RTX GPU'ları çalışma şeklimde devrim yarattı. SouthernShotty, artık sahnelerimi optimize etmek, önizleme oluşturmalarını beklemek veya pahalı bir çevrimiçi işleme çiftliği için dosyaları paketlemek için saatler harcamıyorum” dedi.

 

SouthernShotty, Blender ve 3D için en iyi kart olup olmadığını görmek için kısa süre önce GeForce RTX 4090 GPU'yu test etti.

 

Testlerde, Blender'daki işleme hızları önceki nesle göre 70 daha hızlı olduğunu gördü.

 

Blender eğitimleri, sosyal medya bağlantıları ve daha fazlası için SouthernShotty'nin linktree göz atın.

 

NVIDIA Studio, 2. boyuttan 3. Boyuta ilerlemenizi görmek istiyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı