Tenisçiler Hangi Ekipmanları Kullanılıyor?

Tenisçiler günümüzde;

1. Tenis Topu

2. Raket

3. Tenis filesi

4. Tenis dizlikleri

5. Tenis Ayakkabıları

6. Tenis Raketi

7. Tenis Çantası

8. Tenis Kortu

9. Tenis Raketi Kavrama aparatı

10. Tenis şortları

11. Tenis Ekipmanları

12. Tenis Topları

13. Tenis bandı

14. Tenis Direği

Yukarıdaki ekipmanları oldukça fazla kullanıyorlar.

1. Raket

Raket topa vurmak için kullanılan bir ekipmandır. Ağırlıklarına ve kullanımlarına bağlı olarak üç tür raket vardır. Eğlence amaçlı oyunlar ve çiftler oyunları için standart bir ahşap raket kullanılır. Tekli ve çiftli maçlar için daha hafif bir alüminyum raket kullanılır. Son olarak, profesyonel oyun için daha ağır bir çelik raket kullanılır. Tenis raketi günümüzde oyunun en önemli ekipmanları arasında anahtar kavram bütünlüğüne sahip en önemli ekipman türü olarak biliniyor.

2. Top

Tenis topu, kauçuk yüzeye sahip sağlam bir küredir. Genellikle beyaz renktedir. Tenis topları farklı boyutlara sahiptir. Bir tenis topunun boyutu çevresine göre belirlenir. Çevre ne kadar küçükse, çap o kadar büyük olur. Bir tenis topunun çapı 9,50 mm ile 10,00 mm arasında değişir.

3. Kort Filesi

Ağ, topu sahadan uzak tutmak için tasarlanmış bir yapıdır. Ağlar çeşitli şekil ve stillerde gelir. Basit tel örgü ağlardan daha karmaşık fiberglas çerçevelere kadar uzanırlar.

4. Kort

Tenis kortu, tenisin oynandığı yerdir. Kortlar, oynanan oyunun türüne bağlı olarak değişir. Kapalı kortlar genellikle açık kortlardan daha küçüktür. Dış mekan kortları genellikle daha büyüktür ve çim, kil veya sert yüzeylere sahip olabilir.

5. Ayakkabı

Tenis oynarken tenis ayakkabıları  giyilir. Nasıl uyduklarına bağlı olarak iki tür ayakkabı vardır. Ayakkabı tam oturuyorsa buna “ayakkabı” denir. Ayakkabı gevşekçe oturuyorsa buna ‘çizme’ denir.

6. Tenis Minderi

Zemini korumak ve oyuncuların dengede kalmasına yardımcı olmak için kortun etrafındaki stratejik yerlere tenis paspasları yerleştirilir. Ayrıca ağ için bir üs görevi görürler.

7. Ağ

Ağ, ağın tepesine tutturulur ve topun ağın üzerinden geçmesini önlemeye yarar. Birçok farklı ağ türü vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı