Emir Aşarı 12 saatlik yarışta ikinci olarak şampiyona liderliğini sürdürdü

Nürburgring Dayanıklılık Şampiyonası’nda sezonun 6. yarışı tamamlandı

 

Almanya’da düzenlenen Nürburgring Dayanıklılık Şampiyonası’nda üç yıldır Tezmaksan’ın ana sponsorluğunda mücadele eden Emir Aşarı, takımı Max Kruse Racing ile sezonun 12 saatlik 6. yarışını ikinci sırada tamamlandı. Nordschleife’de gerçekleştirilen ve iki günden oluşan yarışın büyük bir kısmında mücadeleyi lider götüren Aşarı, podyumda kalarak şampiyonadaki liderliğini sürdürdü.

 

Motor sporlarının büyük çekişmeye sahne olan yarışları arasında yer alan Nürburgring Dayanıklılık Şampiyonası’nda Nordschleife'de gerçekleştirilen sezonun 6. yarışı geride kaldı. Türkiye talaşlı imalat sanayisinin lider markası Tezmaksan’ın desteğiyle yarışan Emir Aşarı, iki güne yayılan ve 12 saat süren zorlu mücadelede damalı bayrağı gören ikinci isim oldu. VW Golf TCR model aracıyla Max Kruse Racing takımından arkadaşları Andrew Engelmann ve Benjamin Leuchter ile yarışan Aşarı, podyumun ikinci basamağında yer aldı ve şampiyonadaki liderliğini sürdürdü.

 

SP3T klasmanındaki 6. yarışın ardından açıklamalarda bulunan Emir Aşarı, “İki güne yayılan ve toplam 12 saat süren böylesine zorlu bir yarışta ikinci sırada yer aldığımız için çok mutluyuz. Cumartesi günü pistte gayet iyi koşullar vardı ve ıslak bir zeminde tam istediğimiz tempoyu yakaladık. Bunun avantajını da kullanarak yaklaşık dört dakikalık bir farkla öne geçtik fakat pazar günü işler tam tersine döndü. Zeminin kuru olmasından dolayı istediğimiz tempoyu tam olarak yakalayamadık fakat sadece bir basamak düşerek yarışı ikinci tamamladık. Şampiyona liderliğini sürdürdüğümüz için mutluyuz ve sonraki yarışta daha iyi bir sonuç alacağımıza eminim” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni