Beylikdüzü’nde Ata’ya Saygı Koşusu

Beylikdüzü Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını kaybedişinin 84. yılında “Ata’ya Saygı Koşusu” düzenledi. Yoğun ilginin gösterildiği koşuya her yaştan vatandaş katıldı. Etkinliğin en dikkat çeken yarışmacıları ise ikiz bebek bekleyen Tomris Çetin Gülşen ve bir buçuk yaşındaki oğlu Tuğberk oldu.

 

“Ata’ya Saygı  Koşusu”na gösterilen yoğun ilgiye dikkat çeken Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Emel Turan, “Ata’ya Saygı Koşusu” ilk kez yapılmasına rağmen güzel bir katılım vardı. 500 sporcuyla birlikte koştuk. Bu anlamlı etkinliğe gelen herkese tekrar teşekkür ederim.” diye konuştu.

 

Beylikdüzü Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını kaybedişinin 84. yılında “Ata’ya Saygı Koşusu” düzenledi. Atletizm Federasyonu ile ortaklaşa düzenlenen etkinliğe amatör ve profesyonel olmak üzere 500 yarışçı katıldı. Gürpınar Sahil’de düzenlenen koşu öncesi parkur, araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Zabıta ekipleri ise çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı okundu. Saatler 09.05’i gösterdiğinde yarışın startını Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Emel Turan ve Gençlik ve Spor İşleri Müdürü Fidan Gül verdi.

 

10 kilometre koştular

Renkli görüntülerin yaşandığı koşuya her yaştan vatandaş katıldı. Etkinliğin en dikkat çeken yarışmacıları ise Tomris Çetin Gülşen ve bir buçuk yaşındaki oğlu Tuğberk oldu. İkiz bebeklere hamile olduğunu dile getiren Gülşen, “Ata’ya Saygı Koşusu” ilk kez düzenleniyor. Seneye de katılmak isterim. Çok keyifli oldu bizim için. Bebeğimizle birlikte tamamladık. 4 kişi koşmuş olduk. İkizlere hamileyim. Yokuşlarda biraz zorlandık ama oldukça keyifliydi” diye konuştu. 10 kilometrelik parkurda genel klasmanda erkeklerde Fetena Regesa birinci olurken Abdullah Tığlık ikinci İbrahim Erata ise üçüncü oldu. Genel klasman kadınlarda ise Ezgi Kaya birinci olurken Damla Çelik ikinci Gamze Duvar ise üçüncü oldu. Birincilere ödüllerini Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Emel Turan ile Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyesi Ali Mesut Çelik verdi.

 

Yoğun ilgi gösterdiler

“Ata’ya Saygı Koşusu”na gösterilen yoğun ilgiye teşekkür eden Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Emel Turan, “Ata’ya Saygı Koşusu” ilk kez yapılmasına rağmen güzel bir katılım vardı. 500 sporcuyla birlikte koştuk. Bu koşuyu önümüzdeki yıllarda da tekrarlamayı düşünüyoruz. Her yaş grubundan katılımcımız vardı. Bu anlamlı etkinliğe gelen herkese tekrar teşekkür ederim” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni