AKUT, “Her Adım Bir Hayat” projesiyle İstanbul Maratonu’nda

“NKolay 44. İstanbul Maratonu”nda, AKUT için koş, bir hayat da sen kurtar 

 

AKUT Başkanı Mehmet Murat Boz: “9 koşuda AKUT’un 1 yıllık operasyon giderleri karşılandı ve yüzlerce canlının hayatı kurtarıldı. Bu maraton, tamamen gönüllerinin varlığıyla çeyrek asırdır ayakta duran ve neredeyse tek geliri bağışlar olan derneğimiz AKUT için gerçekten önemli bir bağış kaynağıdır. AKUT Başkanı olarak, gelecekte daha fazla canlı hayatının kurtarılmasına destek olmak isteyen herkesi, maratonda AKUT adına koşmaya bizzat davet ediyorum.”

 

BM ve AB’nin arama kurtarma yapılanması içinde en önemli ekiplerinden birisi haline gelen, ülkemizin ilk arama kurtarma sivil toplum örgütü AKUT Arama Kurtarma Derneği, 6 Kasım 2022 Pazar günü gerçekleştirilecek “NKolay 44. İstanbul Maratonu”nda, “Her Adım Bir Hayat” projesinde koşacak gönüllülerini arıyor. AKUT, gelecekte daha fazla canlı hayatının kurtarılmasına destek olmak isteyen herkesi, dünyada kıtalararası koşulan tek maratonda AKUT adına koşmaya davet ediyor.

 

50 adet hayat kurtarma operasyonunun gideri hedefleniyor

Tamamen gönüllülerin varlığı ve bağışlarla faaliyet gösteren AKUT tarafından yapılan açıklamada, bu maratonda, 50 adet arama-kurtarma operasyonunun gerçekleştirilebilmesi için kaynak yaratılmasının hedeflendiği belirtildi. Son kayıt tarihi 17 Ekim 2022 tarihi olan maraton, ülkemizde en önemli yardımseverlik koşusu olma özelliğini taşıyor.

 

AKUT’la “Her Adım Bir Hayat”

AKUT’a katkı sağlamak isteyen gönüllülerin, öncelikle NKolay 44. İstanbul Maratonu’na kaydolmaları gerekiyor. Ardından bağış kampanyası başlatmak ve çevrelerini de harekete geçirmek için, “Adım Adım” platformuna üye olacaklar. Adım Adım ailesine katılmak için ise, “İyilik Peşinde Koş Platformu”nda profil açıp, sonrasında AKUT’un “Her Adım Bir Hayat” projesini seçerek, 24 Ekim-21 Kasım 2022 tarihleri arasında AKUT bağış kampanyasına destek sağlamaları mümkün.

 

AKUT Başkanı Mehmet Murat Boz: “9 koşuda AKUT’un 1 yıllık operasyon giderleri karşılandı ve yüzlerce canlının hayatı kurtarıldı…”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AKUT’un yeni başkanı Mehmet Murat Boz2013’ten bu yana projeleri eşliğinde 9 adet İstanbul Maratonu’na katıldıklarını belirterek şunları söyledi: “Bu 9 yılda 1812 bağış toplayan gönüllü koşucu sayısına ulaştık. Bu 9 koşuda toplanan bağış miktarı ise, 1.569.018 TL’ye ulaştı. Ve bu bağışların etkisiyle, 348 arama-kurtarma operasyonu gerçekleştirdik. AKUT olarak özellikle son yıllarda, yılda ortalama 350 arama-kurtarma operasyonu gerçekleştirdiğimiz düşünülürse; yılda maratondan elde edilen bağış gelir miktarımız 1 yılda gerçekleştirdiğimiz operasyon maliyetlerine denk geliyor. AKUT olarak her operasyonda en az 1 canlı hayatının kurtarılmasını hedefliyoruz. Açıkçası bu bilgileri paylaşma nedenim, bu maratonun, tamamen gönüllerinin varlığıyla çeyrek asırdır ayakta duran ve neredeyse tek geliri bağışlar olan derneğimiz AKUT için ne kadar önemli olduğunun altını çizmektir. AKUT Başkanı olarak, gelecekte daha fazla canlı hayatının kurtarılmasına destek olmak isteyen herkesi, maratonda AKUT adına koşmaya bizzat davet ediyorum.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni