Amgen Türkiye 44. İstanbul Maratonu’nda kemik sağlığına dikkat çekti

Amgen Türkiye, N Kolay 44. İstanbul Maratonu’nda, 50 yaşından sonra her 3 kadından 1'inde ve her 4 erkekten 1’inde görülen kemik erimesi (osteoporoz) konusunda farkındalık yaratmak için koştu… “Kemik Sağlığım Aklımda” diyen Amgen çalışanları, sessiz bir şekilde ilerleyen hastalık konusunda doğru ve güvenilir bilgilerin yer aldığı “Dikkat Kırılabilir” platformunu tanıttı.

 

Biyoteknoloji şirketi Amgen Türkiye “kurumsal vatandaşlık” anlayışı doğrultusunda gönüllü çalışanları ile bu kez kemik erimesi (osteoporoz) konusunda farkındalık yaratmaya odaklandı. Amgen Türkiye, N Kolay 44. İstanbul Maratonu”nda “Kemik Sağlığım Aklımda” diyerek, hastalık konusunda doğru ve güvenilir bilgilerin yer aldığı “Dikkat Kırılabilir” platformunu tanıttı. 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen, Türkiye’nin en büyük yardımseverlik koşusu olma özelliğine de sahip İstanbul Maratonu’nun 44.’sü, 6 Kasım Pazar günü yaklaşık 60 bin sporseverin katılımıyla gerçekleştirildi. 15’in üzerinde Amgen çalışanı maratonda kadınları; sağlıklarını korumak için doğru adımları atmaya ve kendi aralarında, ailelerinde, sosyal gruplarında ve nesiller boyunca bu bilinci yaymaya çağırdı.

 

“Dikkatkirilabilir.com” ile toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyor

Hastalık farkındalığı ve önleme programları kemik erimesi hastalığında büyük önem taşıyor. Amgen, 50 yaşından sonra her 3 kadından 1'inde ve her 4 erkekten 1’inde görülen ve sağlığı tehdit eden hastalıklardan bir tanesi olan kemik erimesi tedavisi için bilimin ışığında ilerliyor. Kemik erimesine bağlı kırık konusunda, kadınların bilinçlenmesini ve sevdiklerini bilgilendirmelerini sağlamak amacıyla dikkatkirilabilir’u hayata geçiren Amgen, platformun Instagram ve Facebook hesapları aracılığı ile de toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyor. Sitede hastalığın belirtilerinden tanısına, tedavi yöntemlerinden beslenme ve egzersiz önerilerine kadar geniş bir yelpazede içerik arşivi yer alıyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni