Tarfin ile çiftçi girdi alışverişini mahsul değerine endeksli yapacak

Tarfin ‘Gelir Korumalı Paket’ ile çiftçinin emeğini koruyor, girdiler için değerinde ödeme sunuyor

Tarfin, yeni satış modelinde çiftçilere, alışverişlerini ürettikleri ürünün piyasa değerine endeksli yapabilme imkanı sunuyor. Gelir Korumalı Satış Paketi ile çiftçi, vade farkına karşı korunurken, tarım girdilerini değerinde ve gelirine göre ödeyecek. 

Tarfin, tarım sektörüne yönelik hayata geçirdiği teknolojik ve yenilikçi çözümleriyle sektöre yön vermeye devam ederken, çiftçiye ve tarım bayilerine desteğini sürdürüyor. Ekonomik dalgalanmalara karşı çiftçinin üretimini sürdürmesini amaçlayan Tarfin, Gelir Korumalı Paket‘i geliştirdi. İlk örneğini buğday özelinde uygulamaya alan Tarfin, Gelir Korumalı Paket ile çiftçilerin buğday üretimi için girdi alışverişlerini mahsul değerine endeksli olarak gerçekleştirmelerini sağlıyor. Bu sayede çiftçi güncel ekonomik değişikliklere karşı korunuyor. Şimdiye kadar 5 bölgede test edilen bu satış modeli geçtiğimiz hafta itibariyle tüm Türkiye’deki yetkili satış noktalarında çiftçilerin hizmetine sunuldu. 

Tarfin çiftçiyi fiyat artışına karşı koruyor

Tarım girdi alışverişi sırasında bugünün Türkiye Ürün İhtisas Borsası’ndaki (TÜRİB) ekmeklik buğday kategorisinin ortalaması baz alınıyor, çiftçi ödeme tarihinde yine aynı borsanın fiyatlarına endeksli olarak ödemesini yapıyor. Tavan fiyat uygulaması ile girdi alışverişinin çiftçi için belirli bir tutarı aşmaması sağlanıyor. Buğday fiyatları şeffaf bir şekilde sergilendiği için çiftçiler fiyatları kolaylıkla takip edilebiliyor. 

‘Tarımı sürdürülebilir kılmak için çalışıyoruz’

Tarfin CEO’su Mehmet Memecan, “Tarfin olarak tarımı sürdürülebilir hale getirmek için desteklerimizi sürdürüyor, tarım tedarik zincirine yeni çözümler üretmek için çalışıyoruz. Bu çözümlerimizle çiftçilerimizi son yıllardaki ekonomik açıdan yaşadıkları olumsuz koşullara karşı koruyarak, daha güçlü bir konuma ulaştırmayı amaçlıyoruz. Gelir Korumalı Paket ile artan küresel arzın yanında, gittikçe pahalılaşan girdi maliyetleri ve ekonomik koşullara karşı çiftçimize destek olmayı amaçladık. Çiftçinin alım gücünün düşmemesi için onların yanında olmaya devam ediyoruz. Güçlü bir ekonominin önemli yapı taşlarından olan çiftçimizin, güvenle bu yolu sürdürmesini sağlayacak modelimizle hem onların emeğini hem de ülkemize ve geleceğe sundukları değeri koruma altına alıyoruz.  Buğday çiftçileri için başladığımız bu uygulamayı daha sonra farklı üretim kategorilerine de taşımayı hedefliyoruz” dedi. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni