Perakende Markaları E-Ticaret Stratejilerini Kendilerini Sınırlandırmayan Platformlar Üzerine Kuruyor

Türkiye’nin lider dijital ticaret platformu Akinon, perakendenin yükselen değeri e-ticaret konusunda yeni trendleri ve gelecek hedeflerini perakende profesyonelleri ile Perakende Günleri’nde paylaştı. Bu sene “Dijital Dünya – Yeni Müşteri, Yeni Perakende, Yeni Dönem” ana temasıyla düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını üstlenen Akinon Kurucu Ortağı ve CSO’su Çağrı Orçan, dijital ticarette ihtiyaca yönelik uygulamalarla genişletilebilen yeni e-ticaret altyapısının ayrıcalıklarını ve platformda sundukları yeni nesil çözümleri anlattı. Perakende dünyasına yön veren önemli markaların dijital stratejilerini oluşturan isimlerin konuk olduğu Akinon’un “E-Ticaret Sahnesi”nde ise müşteri deneyiminden dijital ticaretin değişen kodlarına kadar birçok konu konuşuldu.

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen markalarının omni-channel operasyonlarını yapmalarını sağlayan dijital ticaret platformu Akinon, Perakende Günleri kapsamında sektör profesyonellerine ve paydaşlarına geleceğin e-ticaret uygulamalarını aktardı. Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Akinon Kurucu Ortağı ve CSO’su Çağrı Orçan; kuruldukları günden bu yana ilk defa dijital ticarete giriş yapan ya da dijitalleşme sürecini tamamlayamamış yüzlerce markaya rehberlik ettiklerini belirtti. Orçan, sipariş yönetim sistemlerinden aplikasyonlara ve pazar yeri entegrasyonlarına kadar birçok farklı amaca hizmet edebilecek paketlenmiş iş çözümleri sunduklarını, müşterilerin taleplerine göre farklı çözümlere de entegre olarak alanının en iyisi çözümleri kullanmalarına olanak sağlayabildiklerini belirtti. “Hem Akinon’un deneyimli ekibi hem de teknoloji partnerlerimiz her gün yeni ürünü App store’a ekliyor. Müşterilerimiz de kendilerine uygun olan çözümleri kolaylıkla kendi sistemlerine entegre edebiliyor. Paketlenmiş iş çözümleri ile birlikte mağaza içi satış asistanından sipariş yönetim sistemine ve canlı yayından satış yaptığınız live commerce’e kadar yeni nesil ticaretin getirdiği bütün fonksiyonlara hızlıca ulaşılabiliyor. Uzun vadeli, ihtiyaca yönelik çözümlerle genişletilebilir bir altyapı olmamız sebebiyle e-ticarete yatırım yapan markalar için avantajlı ve sürdürülebilir bir teknoloji sunmuş oluyoruz.”

2023’te Enterprise Marketplace yatırımları hızlandı

Çağrı Orçan geçen sene vurguladıkları “Enterprise Marketplace” olarak adlandırılan kurumsal pazaryerlerinin bu senenin en büyük trendlerinden bir tanesi olduğunu belirtti. Orçan ”Sadece perakende markaları değil bankalar telekomünikasyon şirketleri ve birçok farklı sektörden şirket pazar yeri kurma stratejileri oluşturuyor. Biz de müşterilerimize “Seller Center” çözümüzle bu stratejilerine destek oluyoruz. Bu çözüm sayesinde markaları, 1-2 tedarikçinin yer aldığı pazar yerinden, binlerce tedarikçinin ürün sattığı büyük ölçekli pazar yerlerine dönüştürüyoruz. Aynı zamanda günümüz pazar yerlerinin tüm fonksiyonlarını en işlevsel şekilde kullanabilecekleri platformu sunuyoruz. Bu yıl için platformumuzun diğer dikkat çeken uygulamalarından biri de “AkiFast” ödeme uygulaması olacak. Müşterilerimizin artık sadece kredi kartı değil kullanıcı ve adres bilgilerini de saklayarak sepete attıkları ürünü tek tıkla ödeme kolaylığı sunacak.”

Perakendenin Dijital Tarafı Akinon Sahnesinde Konuşuldu

Akinon, Perakende Günleri kapsamında, e-ticaret, pazaryeri entegrasyonları, sipariş yönetim sistemleri, mağaza içi tabletler gibi dijital operasyon ve satış yönetimini destekleyen birçok kurumsal çözüm ve uygulamayı gerçekleştiren önde gelen perakendecileri “E-ticaret Sahnesi”nde misafir etti.

Fiba Perakende Grubu Türkiye Genel Müdürü Batur Can “E-Ticarette Müşteri Deneyimi Davranışları”; Madame Coco E-Ticaret Direktörü Erkut Gündüz “Omni Customer Convenience”; Samsung CSO Yankı Yalçın “The Avengers: Online Satış Platformu”; Decoverse Genel Müdürü M. Salih Yılmaz ise “Standartların da Ötesinde bir Marketplace Deneyimi: decoverse.com” başlıklı oturumlarda, perakende sektörünün dijital dünyasındaki önemli gelişmeleri ve başarı hikayelerini paylaştı. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni