Makine sektörünün büyük buluşması BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları kapılarını açtı

Makine imalat sektörünün Bursa’daki kıtalar arası buluşması BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları, 14 Aralık Çarşamba günü Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. 

BUMATECH, 7 salondan oluşan 40 bin metrekarelik alanda 73 ülkeden 35 binin üzerinde nitelikli ziyaretçiyi ağırlayacak. 

Türkiye’de 20 yıldır düzenlenen uluslararası nitelikteki Bursa Metal İşleme Teknolojileri Fuarı, 13 yıldır gerçekleştirilen Sac İşleme Teknolojileri Fuarı ve 19 yıldır düzenlenen Otomasyon Fuarı’nı tek çatı altında buluşturan BUMATECH, 7 salondan oluşan 40 bin metrekarelik alanda kapılarını açtı. 25 ülkeden 378 firma ve firma temsilcisinin katılım gösterdiği fuar, 17 Aralık Cumartesi gününe kadar Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçileri ile buluşacak. Robotik sistemlerden 3 boyutlu yazıcı ve tarayıcılara, fiber lazer optik kesim makinelerinden CNC tezgâhlara kadar son teknoloji inovasyon ürünlerinin sergileneceği fuara 35 binin üzerinde ziyaretçi katılım gösterecek. 

Fuara 73 ülkeden ziyaretçi akını 

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından, Takım Tezgâhları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) iş birliğinde, KOSGEB ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile gerçekleşen fuara ağırlıklı olarak Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Avrupa olmak üzere 73 ülkeden binlerce ziyaretçi katılacak. 

“BUMATECH fuarı ciddi bir sinerjiye ev sahipliği yapıyor”

Fuarın resmi açılış töreninde konuşan Bursa Valisi Yakup Canbolat, BUMATECH fuarının makine imalat sanayisini tek çatı altında buluşturduğuna dikkat çekerek, “Türk makine sektöründe imalat sanayisinin rekor seviyelere ulaşmasında fuarımızın çok önemli katkıları bulunuyor. Fuarımız ticari iş birliklerini geliştirirken, ciddi bir sinerjiye de ev sahipliği yapıyor. BUMATECH fuarı yeni pazarlara açılmak ve mevcut pazarlarını geliştirmek isteyenlere önemli katkılar sağlıyor” dedi.

BUMATECH, sektörde 500 milyon USD’lik iş hacmi yaratacak

Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, BUMATECH çatısı altında 3 farklı fuarı bir arada düzenlediklerine dikkat çekerek, “BUMATECH, sektör içerisinde düzenlenen makine fuarları arasında en güçlü fuarlardan birisi haline geldi. Fuara katılım sağlayan firmaların yüzde 70’i ihracatçı firmalardan oluşuyor. Bu yıl da fuarımıza yoğun bir katılım bekliyoruz. İletişim çalışmalarının sonuçlarını görüyoruz. Birçok ülkeden alım heyeti organize ettik. Toplam 73 ülkeden 35 bin civarında ziyaretçiyi fuarımıza bekliyoruz ve fuarımızın sektörde 500 milyon dolarlık iş hacmi yaratmasını öngörüyoruz” diye konuştu.

 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, makine sektörünün 20 milyar dolar ihracat rakamıyla stratejik bir konumda olduğunun altını çizerek, fuarın ihracat hedeflerinin gerçekleşmesini sağlayacağına dikkat çekti. 

 

Takım Tezgâhları Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Varlık, fuar ile birlikte üretim teknolojilerini daha da ileri seviyelere taşımayı hedeflediklerini ifade ederek, bölgenin beklentisini karşılayacak bir fuar organize edildiğinin altını çizdi. 

 

Makine İmalatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Gencer, makine sektörünün çok sayıda sektörü doğrudan etkilediğini kaydederek, hedeflerinin çok sayıda dünya markası çıkartmak olduğunu ifade etti. Gencer, BUMATECH fuarının bu doğrultuda önemli bir açığı kapatacağına vurgu yaptı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı