Yapay Zeka Pazarlama Teknolojilerini de Şekillendiriyor

OpenAI’ın botu ChatGPT iş dünyası için ne anlam taşıyor?
 

Tüm dünyada bir anda fenomen haline gelen OpenAI’ın akıllı botu ChatGPT, kullanıcıların sorularına verdiği cevaplarla yapay zekanın ne kadar önemli gelişme kaydettiğini ortaya koydu. Pazarlama teknolojileri alanında tüm dünyaya hizmet sunan SmartMessage’ın CEO’su Oğuz Küçükbarak “Pazarlama teknolojilerinde yapay zekanın artan ağırlığı ile markalar için yeni fırsatlar doğacak” diyor. 
 

OpenAI’ın akıllı botu ChatGPT tüm dünyadan sayısız internet kullanıcısının sorularına mantıklı ve detaylı cevaplar vererek çok geniş bir kitlenin beğenisini kazandı. Hatta arama konusunda Google’ın bile ciddi bir rakibi olabileceği teknoloji dünyasında konuşulmaya başlandı. Konuyla ilgili SmartMessage’ın CEO’su Oğuz Küçükbarak “Yapay zeka her alanda ağırlığını artırmaya devam ediyor. Pazarlama teknolojileri alanında zaten uzun süredir iç içe olduğumuz bir yetenekten bahsediyoruz. Bot uygulamaları bunun sadece bir boyutu, akıllı segmentasyon, içerik üretimi, hiper-kişiselleştirme ve öngörü gibi sayısız pazarlama konseptinde yapay zekadan daha da artan bir hızla faydalanacağız” diye sözlerine devam ediyor.

İçerikte yeni trend: Generative AI

 

İçerik, pazarlamada günümüzün en önemli elementi. Yapay zekanın artık bu alanda da ciddi ilerleme kaydettiğini belirten Oğuz Küçükbarak sözlerini şöyle sürdürüyor: “Yakın zamanda hayranlık uyandıran yapay zeka tabanlı görsellerin yanı sıra metin tabanlı içerik üretiminde de “Generative AI”ın kayda değer sonuçlarını görmeye başladık. Tüm dünyada toplamda yaklaşık 11.000 adete ulaşmış pazarlama teknolojileri ürünü arasında bu grubun ağırlığı da kendini hissettirmeye başladı. Özellikle sektör duayenleri de önümüzdeki yıllara damga vuracak konseptler arasında Generative AI’ı ön plana çıkarıyor. Büyük ekip ya da kaynakları olmayan markalar için pazarlama alanında yapay zeka önemli bir destek gücü haline gelecek”.

Müşteri deneyiminde daha etkin botların ayak sesleri

 Chatbot üretimi konusunda Türkiye’deki önde gelen firmalardan olan SmartMessage’ın CEO’su Oğuz Küçükbarak ChatGPT’nin performansının heyecan verici olduğunu da kaydediyor: “Özellikle müşteri deneyiminde akıllı bot belli bir süredir markaların önemli iletişim kanalları arasına girdi. Maliyetlerde avantaj sağlayan ve 7/24 müşteri iletişimini mümkün kılan botların sürekli öğrenen yapısı pazarlamacıların ve müşteri deneyimi uzmanlarının elini güçlendiriyor. ChatGPT ve benzeri uygulamaların popülerleşmesi tüm dünyada botla daha fazla bir kitlenin iletişim kurmasını sağlayacak ve bu yeni alışkanlığa cevap vermek için de daha fazla markanın botları aktif bir şekilde kullandığı gözlemleyeceğiz. Özetle birçok konuda olduğu gibi pazarlama teknolojilerinin geleceği de yapay zeka ile şekillenecek.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni