Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali’nin 3’üncü Gününde Azerbaycan’dan Teyyub Aslanov Sahnedeydi

Azerbaycan’ın saygın müzisyenlerinden Teyyub Aslanov, Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamındaki Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali’nin 3’üncü gününde sahne alan isim oldu.

 

Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali hız kesmeden devam ederken dün akşam Selçuklu Kongre Merkezi Anadolu Oditoryum’undan Azerbaycan’ın etnik ezgileri yükseldi. Teyyub Aslanov konseri festival süresince en ilgi çeken konserlerden biri oldu. 

 

Teyyub Aslanov, 1995 yılından bu yana Azerbaycan Muğam üçlüsü ve diğer topluluklarla birlikte ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Türkiye, Avusturya, Hollanda, Belarus, Moldova, Tacikistan, İran, Yunanistan, Polonya, Romanya, Ukrayna ve birçok yabancı ülkede konser ve festivallere katıldı.

 

Konser günü ayrıca Konya Türk Tasavvuf Müzik Topluluğu’nun Tekke Musikisi Mevlana Meydanı’nda performans sergiledi. Konya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Topluluğu ise Merkez Tren Garı’ndaki canlı performansına 27 Eylül’e kadar devam edecek.

 

350 yıllık tekke kültürü Devran-ı Şerif 25 Eylül’de Konya’da…

Medeniyetimizin manevi sahasını oluşturan tekke kültürünün bir örneği olan Devran-ı Şerif gösterisi, Tasavvuf, İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu tarafından sanatseverlere sunulacak. Devran-ı Şerif gösterisi ile aynı gün Zafer Meydanı’nda Necmettin Erbakan Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı “Kuy-i Hicaz” konseri düzenlenecek.  

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni