Thomas ve Arkadaşları’nın Yeni Karakteri Bruno

Mattel, ikonik “Thomas& Friends: All Engines Go” serisinin otizmli yeni karakteri Bruno’yu tanıtıyor. Mattel Television, Bruno'yu Otizm Öz Temsil Ağı (ASAN) ve Easterseals Güney Kaliforniya gibi saygın kuruluşların yanı sıra otizmli yazarlar ve sözcülerle birlikte geliştiriyor.

 

75 yılı aşkın süredir çocuklara arkadaşlığın önemini anlatan Thomas ve Arkadaşları, “All Engines Go!” dünyasında önemli bir rol oynayan Bruno’yu izleyiciyle buluşturuyor. Kelime oyunu yapmayı seven fren vagonu Bruno, neşeli halleriyle dikkat çekiyor. Bruno, işini titizlikle yaparak güçlü frenleriyle büyük ve ağır yükleri tutuyor. Otizmli karakter Bruno, trenin sonunda geriye bakarak ilerliyor ve bu sayede geniş bir bakış açısına sahip oluyor.

 

Detaycı Bruno karakteri rutinlerden hoşlanıyor ve Sodor’daki tüm rayların nereye çıktığını biliyor. Bruno’nun basamaklarının ve parlak kırmızı yüzeyinin üzerinde duygu halini gösteren, heyecanlandığında veya endişelendiğinde hareket eden bir feneri bulunuyor. Arkadaşlarıyla vakit geçirmekten mutlu olan Bruno’nun dostlarıyla iletişimi, izleyiciyi pozitif ve nöroçeşitli bir rol modelle tanıştırıyor. 

 

Mattel, otizmin kurgusal olarak doğru bir şekilde temsil edilmesini sağlamak için önemli ortaklarıyla birlikte Bruno'nun karakterini özenle oluşturdu. Mattel Television'ın yapımcı ve yazar ekibi, ASAN ve Easterseals Güney California’dan uzmanlarının yıllar süren tecrübesinden yararlanarak Bruno karakterine can verdi. Bruno, sıkı çalışmaları, dikkati ve özeni sayesinde izleyicilere; Thomas & Friends markasının daha önce hiç açmadığı bir kapıyı araladı. 

 

“Bruno karakterinin geliştirilmesinde, otizmli bireylerin katkısı çok değerliydi”

Otizm Öz Temsil Ağı (ASAN) Temsil Direktörü Zoe Gross: "Bruno'nun geliştirilmesinde en önemli unsur, karakteri yaratma süreci boyunca otizmli bireylerin de bu sürece dahil edilmesi oldu. ASAN danışmanlarından oluşan bir ekibin parçası olarak buna katkıda bulunabilmek harikaydı. Bruno'nun yaratılmasında otizmli insanlar, danışman olarak dizideki yazarlardan Bruno'nun seslendirme sanatçısına kadar her yönüyle yer aldılar. Böylece Bruno gerçekçi bir otizmli karakter oldu. Umarım Bruno, izleyicilere günlük yaşamda kapsayıcılığın anlamlı örneklerini sunar." şeklinde konuştu.

 

Bruno otizmli kişilerin özelliklerini ve tercihlerini düşünceli bir şekilde yansıtsa da tek bir animasyon karakteri her otistik kişinin gerçek yaşam deneyimini kapsamıyor. Thomas & Friends serisinde Bruno’nun dahil olduğu yeni bölümler 9 Eylül itibariyle Youtube kanalında izleyiciyle buluşuyor.

 

“Bruno çocuklara ilham verecek”

Easterseals Güney Klinik Kurul Başkanı Dr. Paula Pompa Craven: "Mattel ile ortaya çıkardığımız Bruno karakteri, dünyanın dört bir yanındaki çocukların ve ailelerin otizmli bireylerin yaşantısını deneyimlemesine olanak sağlayacak. İzleyiciler Bruno aracılığıyla otizmli bir çocuğun gerçek hayattaki deneyimlerini görebilecekler. Çocukların, Bruno’nun arkadaşlarından destek alma ve verme becerisini izlerken onunla öğrenme ve büyüme fırsatları da olacak." dedi.

 

Mattel Küresel İçerik Geliştirme ve Yapımdan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Baş Yapımcı Christopher Keenan: "Bruno'nun tanıtımı, çocuk programlarında yeterince temsil edilmeyen ve kutlanmayı hak eden küresel bir kitleyi organik olarak anlatıyor. Karakter özen ve düşünce ile geliştirildi, izleyicilerin Bruno ile tanışıp onu bizim kadar sevmeleri için sabırsızlanıyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni