Tekke Kültürü’nün Devran-ı Şerif’i Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali’nde

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamındaki Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, Türkiye’den Devran-ı Şerif ile devam ediyor.

 

Tasavvuf, İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu tarafından hazırlanan Devran-ı Şerif, Konya Mistik Müzik Festivali’nin 4’üncü gününde mistik müzik severlerle buluştu.  350 yıllık tekke kültürü “Devran-ı Şerif” medeniyetimizin manevi sahasını oluşturma özelliği taşıyor. Arapça’da dara fiilinden türetilen devran kelimesi, sözlükte bir şeyin kendi etrafında sürekli olarak dönmesi ve tavaf etmesi gibi anlamlara geliyor. 

 

Postnişinliğini Mehmet Fatih Çıtlak’ın, Sanat Yönetmenliğini Yüce Gümüş’ün yaptığı Tasavvuf, İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu tarafından sanatseverlere sunulan Devran-ı Şerif ile aynı gün Zafer Meydanı’nda Necmettin Erbakan Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı “Kuy-i Hicaz” konseri de gerçekleştirildi. Kılıçarslan Meydanı’nda gerçekleşen Maher Zain ve Mesut Kurtis konseri de müzik severlerden yoğun ilgi gördü. 

 

Mistik müzik yolculuğunda sıra Almanya’nın.. 

Festival kapsamında 26 Eylül akşamı Selçuk Kongre Merkezi’nde sahne alacak grup Almanya’dan Pera Ensemble olacak. Pera Ensemble, doğudan batıya ve geçmişten günümüze müzikal bir yolculuğu yansıtıyor. Zafer Meydanı’ndaki etkinlikler de 26 Eylül’de Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuvarı “Saz-ü Söz” konseri ile devam ediyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni