Leonkoro Quartet, Türkiye’deki ilk konserini CSO ADA ANKARA’da verecek

Leonkoro Quartet […] muazzam bir sahne varlığına sahip, müzikle parlıyor, tüm riskleri alıyor ve parçaların özündeki sese olan empatisiyle şaşırtıyor.” Frankfurter Allgemeine Zeitung 

 

CSO ADA ANKARA’nın Oda Müziği ve Resital Serisi; klasik müziğin farklı yanlarını keşfetmeye imkan tanıyan birbirinden değerli sanatçıları ağırlıyor. Ünlü klasik müzik dergisi Gramophone tarafından, "açıkça olağanüstü bir geleceğe sahip topluluk" olarak nitelendirilen ve bu yıl topladığı ödüllerle uluslararası alanda dikkat çeken yaylı çalgılar dörtlüsü Leonkoro Quartet, Türkiye’deki ilk konserini 12 Kasım’da CSO ADA ANKARA’da verecek.

 

CSO ADA ANKARA Oda Müziği ve Resital Serisi kapsamında; 2019 yılında Berlin'de dört farklı genç yetenek tarafından kurulan yaylı çalgılar dörtlüsü Leonkoro Quartet’in Türkiye’deki ilk konserine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Ünlü klasik müzik dergisi Gramophone tarafından “açıkça olağanüstü bir geleceğe sahip topluluk" olarak nitelendirilen yaylı çalgılar dörtlüsü Leonkoro Quartet, müzik dünyasında pek çok prestijli ödülün sahibi olarak uluslararası alanda adından söz ettiriyor. Bu yıl, her iki yılda bir seçkin bir yaylı çalgılar dörtlüsüne verilen Jürgen Ponto Vakfı Müzik Ödülü’ne layık görülen topluluk, Quatuor à Bordeaux ile Wigmore Hall’un Uluslararası Yaylı Çalgılar Dörtlüsü Yarışması’nda da birincilik ödülünün sahibi oldu. Leonkoro Quartet, ödüllerine geçtiğimiz haftalarda MERITO Yaylı Çalgılar Dörtlüsü Ödülü’nü de ekledi.

 

Jonathan Schwarz (keman), Amelie Wallner (keman), Mayu Konoe (viyola) ve Lukas Schwarz’ın (viyolonsel) bir araya gelerek oluşturduğu Leonkoro Quartet, CSO ADA ANKARA’daki konserde Schulhoff, Haydn ve Beethoven’in eserlerinden oluşan bir seçkiyi sanatseverlerle buluşturacak. 
 

Bilet Fiyatları
1. Kategori: 150 TL
2. Kategori: 120 TL
3. Kategori: 95 TL
4. Kategori: 70 TL

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni