İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, ‘İzmir Masal Geceleri’ devam ediyor

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘ İzmir Masal Geceleri’ 2022- 2023 Eğitim Öğretim yılında kaldığı yerden devam ediyor.  Kültürel mirasın devamlılığını sağlamak amacıyla her ay İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesinde gerçekleştirilen masal geceleri yoğun ilgi görüyor.

 

Amacı somut olmayan kültürel mirasın devamlılığını sağlamak ve gelecek nesillere aktarmak olan İzmir Masal Gecelerinin son konuğu aşıklık geleneğinin önemli bir temsilcisi ve yaşayan insan hazinesi kabul edilen Aşık Ali Rıza Ezgi oldu. Öğretmen, öğrenci ve velilerden yoğun ilgi gören etkinlikte ayrıca öğretmenler masal ve halk hikayesi anlatımlarıyla katılım sağlarken, müzik öğretmenleri de türküleri ile geceye renk kattılar.

 

2020 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen “Yaşayan İnsan Hazinesi” ödülü alan 71 yaşındaki Aşık Ali Rıza Ezgi anlattığı birbirinden güzel halk hikayelerine sazıyla eşlik etti.

 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge bölümü tarafından yürütülen ve koordine edilen Masal Gecelerine katılım gösteren öğretmenler kendi sınıflarında da öğrencileri kültürel mirasımız olan masallar ile buluşturuyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni