İZKİTAP kitapseverlerin buluşma noktası oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve SNS Fuarcılık tarafından Fuar İzmir’de düzenlenen İzmir’in yeni kitap fuarı İZKİTAP, 28 Ekim – 6 Kasım 2022 tarihlerinde imza günleri, etkinlikler ve söyleşilerle birbirinden değerli yazar ve çizeri okurlarıyla buluşturdu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, açılışında, “İzmir’i büyük bir düşünce meydanı haline getirmek istiyoruz. Bu fuar aslında bu gayretin sonucu” dediği İZKİTAP, 10 gün boyunca kitap tutkunlarının buluşma noktası oldu ve 375 bin 620 ziyaretçiyi ağırladı. 

 

İZKİTAP – İzmir Kitap Fuarı, 10 gün boyunca fuarizmir’de çocuğu genci, öğrencisi yetişkini kitap tutkununu ağırladı. İZELMAN A.Ş. ve Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) desteğiyle yazar ve yayıncıları kitapseverlerle bir araya getiren fuara gelen kitapseverler, 10 gün boyunca 800’ü aşkın imza etkinliği ve 80’e yakın söyleşi ile sevdikleri yazarları görebilme ve sohbet etme fırsatı buldu. Kitapseverler, yayınevi stantlarını gezerek severek okudukları yazarların kitaplarını alırken çocuklar ve gençler ise okul derslerine yardımcı olacak kaynak ve test kitaplarına, çizgi roman ve manga gibi eserlere ilgi gösterdi. 

 

Çok sayıda yazar İZKİTAP’taydı

Onur konuğunun Sorbonne Üniversitesi’nde Türk edebiyatı dersleri veren yazar ve akademisyen Nedim Gürsel olduğu fuar boyunca; aralarında Ayşe Kulin, Ataol Behramoğlu, Ahmet Ümit, Ahmet Telli, Ahmet Şık, Ahmet Uhri, Ali Ekber Yıldırım, Altan Öymen, Aytunç Erkin, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Buket Uzuner, Bülent Emrah Parlak, Can Yılmaz, Canan Tan, Cenap Güven, Cihan Demirci, Elise Kova, Enver Aysever, Erol Mütercimler, Feyyaz Yiğit, İhsan Eliaçık, İnci Aral, İlker Başbuğ, Nasuh Mahruki, Nihat Özdal, Mine Kırıkkanat, Mine Özbek, Mustafa Balbay, Murat Ağırel, Murat Menteş, Ozan Bingöl, Saygı Öztürk, Sinan Meydan, Suat Çağlayan, Şermin Yaşar, Şükrü Erbaş, Timur Soykan, Tuna Kiremitçi, Umay Umay, Umut Sarıkaya, Üstün Dökmen, Yılmaz Aslantürk, Zafer Algöz, Zeynep Oral gibi isimlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda yazar, okurlarıyla bir araya geldi. 

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, “Kitapları okuyan ve yazanları desteklemek için, İzmir’i büyük bir düşünce meydanı haline getirmek istiyoruz. Bu fuar aslında bu gayretin sonucu. Yayıncılık sektörümüzü bütün bileşenleriyle İzmir’de buluşturan bu fuar sayesinde, düşüncenin ve sanatın kalbi yine İzmir’de atıyor” dediği onur konuğu Nedim Gürsel’in “Sadece bana bu onuru verdiği için değil beni sizlerle buluşturduğu için de İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. İyi ki İzmir var, iyi ki kitaplar var” ifadelerini kullandığı, Ahmet Ümit’in “İzmir’de efsanevi bir kalabalık karşıladı beni. Bu bir imza günü değil, gerçek bir edebiyat mitingi” diyerek okurlarına teşekkür ettiği İZKİTAP, büyük ilgi gördü. 

 

Fuara katılan yayınevlerinin temsilcileri de kitapseverlerin ilgisinden çok memnun olduklarını belirterek İZKİTAP’ı değerlendirdi. 

 

Ramazan Kurtaran – İnkılap Kitabevi 

“Üç yıl sonra bu fuarının pandemiden sonra düzenlenmesi, katılımcılar açısından en başta tedirginlik yaratsa da işin içinde Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de olması, insanların buraya gelmesi fikrini daha cazip bir hale getirdi. Beklenenden çok daha fazla katılım olduğunu gördük. Beklediğimizden çok daha iyi ve çok daha kalabalık bir fuar oldu. Diğer yayıncı arkadaşlarımla konuştuğumuzda da aynı izlenimi duyuyorum. Herkes kitap fuarını özlemiş, biz İzmir’i İzmir de bizi özlemiş. Bu fuarla onu gördük. Aslında çekincelerimizin boşuna olduğunu da fuarın ortamından hep beraber gördük. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” 

 

Ayla Tokmak – Yeni İnsan Yayınevi

“Bizim için fuarlar zaten okuyucuyla buluşmak için iyi bir olanak sağlıyor. Oldukça iulgi ve kalabalık bir katılım vardı, bizim için iyi bir fuar oldu. Zaten pandemi sürecinde şöyle bir alışkanlık oldu; insanlar kitaplarını ya da alışverişlerini hep internet sitelerinden alıyordu. Bizim zaten yayınlarımız bire bir okuyucuyla buluşarak onlara temas ederek etkileşimde bulunarak verilebilecek ve okunabilecek yayınlar. O nedenle bizim için bu fuar avantaj oldu. İstediğimiz de okuyucuyla buluşmaktı. Umarım gelecek fuarlarda daha iyi fuarlar yaşayıp tekrar okuyucuyla buluşma olanağımız olur” 

 

İbrahim Öksüz – Kırmızı Kedi Yayınevi

“Biz İzmir okuruna her zaman güvendik. Biz İzmir okurunu İzmir okuru da bizi sever. Biz onları özlemişiz onların da bizi özlediğini gördük. Yayıncıların, İzmir halkının yeni fuar alanına gelmemesi gibi bir düşünceleri vardı en başta. Ancak Başkanımız o sorunları kırdı, İzmir halkı da onu destekledi, bizi destekledi, sağ olsunlar. 20’den fazla yazarımızı okurla buluşturduk, güzel etkinliklere imza attık. Gelen herkese çok teşekkür ederiz. Muhteşem güzel bir etkinlik oldu. Önümüzdeki yıllarda daha yoğun katılımcı ve okur katılımı bekliyoruz”   

 

Samet Kara – Sakin Kitap 

“Üç yıl sonra pandemiden sonra özellikle insanların kitaplara burada fiziksel olarak ulaşabilmeleri, dokunabilmeleri, internet alışverişinden sonra kitap kokusunu gerçekten hissedebilmeleri bizim için de onlar için de çok değerli oldu. En küçük yaşta çocuklardan yaşlılara kadar herkes burada kitaplarla tekrar iç içe oldu ve herkes gayet zevk aldı. Çok güzel bir fuar olduğunu düşünüyorum. Çok fazla etkinlik vardı, çok değerli yazarlar geldi, hem söyleşiler hem imza günlerinde okurlarıyla buluştu. İmza günlerine çok büyük bir ilgi vardı. Tüm organizasyona SNS Fuarcılık, İZFAŞ ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Bir sonraki fuarı sabırsızlıkla bekliyoruz” 

 

Ümit Özger – Dipnot yayınları

“Kitap fuarları daha önceki yıllarda Kültürpark’ta oluyordu. Bu alanın biraz uzak olması nedeniyle birçok yayıncı ilginin az olacağını düşünüyordu. Ama öyle olmadı. İzmirli okur fuara çok büyük ilgi gösterdi, çok canlı, çok kalabalık geçti fuar. Daha önceki deneyimlerimizden farksızdı. Çok başarılı bir organizasyon oldu. Duyurusu çok iyi yapılmış, herkes bilerek gelmişti. Önyargıları kırdı bu fuar, gelmeyen yayınevleri de önümüzdeki yıllarda dahil olacaktır”  

 

Hülya Demirkıran – Cem Yayınevi 

“Okurlarla buluştuğumuz için çok heyecanlıyız. Çok özlemişiz, gösterilen ilgi çok mutlu etti. Açıkçası ilk defa farklı bir alanda yapıldı, İzmir halkı büyük ilgi gösterdi. Kitaba ilgide yer ve zaman kesinlikle belirteç değilmiş onu gösterdi. Etkinlik anlamında da zengin ve çeşitlilik barındıran fuar oldu. Ulaşım kaygısı vardı ama alınan önlemlerle sorun yaşanmadığını gördük. Cem Yayınevi olarak 58. yıldönümümüzü de 1 Kasım’da fuarda okurlarımızla kutladık. Çok büyük mutluluktu bizim için”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni