Heyecanla Beklenen Sur Kültür Yolu Festivali Yarın Başlıyor

Halk konserlerinden tiyatroya, açık hava sinemasından gökyüzü gözlemlerine ve oyun atölyelerine kadar pek çok ücretsiz etkinlik Sur Kültür Yolu Festivali’nde sizleri bekliyor.

 

8-16 Ekim tarihleri arasında Diyarbakır’ın tüm tarihsel ve kültürel ihtişamıyla 2.000’den fazla sanatçı ve 600’den fazla etkinliğe ev sahipliği yapacak Sur Kültür Yolu Festivali’ne saatler kaldı. 9 gün boyunca Diyarbakır’ın her noktasını kültür rotasına çevirecek olan Sur Kültür Yolu Festivali birbirinden çeşitli etkinliklerle yarın başlıyor. 

 

Fotomaraton ile Diyarbakır’ın panoraması..

Diyarbakır’ın muhteşem manzarasının tadını çıkarmak ve fotoğraf çekmenin tutkusunu birlikte yaşamak istiyorsanız eğer Fotomaraton etkinliği tam size göre..İster amatör ister profesyonel.. tüm fotoğraf severler 8 Ekim’de düzenlenecek Fotomaraton etkinliğine ücretsiz olarak katılabilecek. Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında yer alan ve Foton Derneği tarafından düzenlenen etkinlik 8 Ekim’de İç Kale Açık Hava Sahnesi’nde start alacak. Festival süresince Diyarbakır Fotomaraton Fotoğraf Gösterisi ve Söyleşileri gerçekleşecek. 16 Ekim’de düzenlenecek Diyarbakır Fotomaraton Ödül Töreni’nde kazananlar ödüllerine kavuşacak.

 

Gökyüzünün büyüsünü Sur Kültür Yolu’nda keşfedin..

Balon uçuşlarından Night Glow gösterisine, gökyüzü gözlem etkinliklerinden  Planetaryum Gösterimleri ve Astronomi Sunumları’na kadar birbirinden çeşitli etkinlikler ile gökyüzünü yeniden keşfetmeye hazır olun.. Gökyüzü Gözlem Etkinliği’nde yapılacak sunumlar ile 7’den 70’e tüm katılımcılar temel ve popüler astronomi konularında uzmanlardan bilgi edinebilecek. Teleskoplarla gündüz ve gece Güneş, Ay, Jüpiter, Satürn ve diğer gezegenler, yıldızlar gözlemlenecek. 

 

 

Dağ Kapı Meydanı konserleri Yavuz Bingöl ve Bedri Ayseli ile başlıyor 

Dağ Kapı Meydanı Açık Hava Sahnesi’nde düzenlenecek konser serisi yarın akşam Yavuz Bingöl ve Bedri Ayseli konseri ile başlayacak. Türk halk müziğinin sevilen ve usta isimleri Yavuz Bingöl ve Bedri Ayseli müzik severlere unutamayacakları bir akşam yaşatacak. 

 

Açık hava sinema gösterimlerinde ilk gün filmi: Adanış, Kutsal Kavga 

Keçi Burcu Meydanı’nda gerçekleştirilecek ücretsiz film gösterimlerinde festivalin ilk gün filmi  “Adanış, Kutsal Kavga” olacak.  Film, bir kutsal emaneti koruyan gizemli bir örgütün düşmanlarıyla mücadelesini anlatıyor. 

 

Devran-ı Şerif Diyarbakır’da..

Tasavvuf, İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu tarafından hazırlanan Devran-ı Şerif, Sur Kültür Yolu Festivali’nin ilk günü olan 8 Ekim’de ve 15 Ekim tarihlerinde mistik müzik serverle olacak.  350 yıllık tekke kültürü “Devran-ı Şerif” medeniyetimizin manevi gücünü Diyarbakır’da da göstermeye hazırlanıyor. 

 

Çocuklar için oyun atölyeleri..

Oyun atölyesi “Hayallerimizdeki Kahramanlarla Kavuşuyor, Kahramanlarla Birlikte Üretiyor, Öğreniyor ve Eğleniyoruz” 8-16 Ekim arasında Kurşunlu Camii meydanında olacak. Festival kapsamında özel olarak kurulacak 21 farklı oyun atölyesi ve her çadırda çocuklar için özel oluşturulmuş sanat, spor ve zeka oyunları platformları, eğitmenler eşliğinde çocuklarımızı bekliyor.

 

Nihat Hatipoğlu İle Söyleşi ve İlahi Dinletisi

Yaptığı programlarla ve gerçekleştirdiği söyleşilerle yakından takip edilen ve büyük ilgi gören ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, Hz.Süleyman Camii önündeki açık hava sahnesinde sevenleri ile söyleşi gerçekleştirecek. Söyleşinin ardından yapılacak ilahi dinletisinde Nihat Hatipoğlu’na Fırat Türkmen ve Muhammed Fescioğlu eşlik edecek. 

 

Yılmaz Erdoğan “Münaşaka” ile Sur Kültür Yolu’nda..

Yılmaz Erdoğan’ın tek kişilik oyunu Münaşaka, 8 Ekim’de Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi Büyük Salon’da seyirciyle buluşacak. İzleyenleri kahkahaya boğacak gösteri için biletler biletinial adresinden satın alınabilecek.

 

“Herkes için Keloğlan” oyunu Cahit Tarancı Kültür Sanar Merkezi’nde

8-9 Ekim’de Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi’nde oynanacak olan “Herkes için Keloğlan” 7’den 77’ye tam bir aile oyunu olma özelliği taşıyor. Türk sinema tarihinin en sevilen karakterleri arasında yer alan Keloğlan bu sefer tiyatro sahnesinde izleyicilerle buluşuyor.

 

Big Bando birbirinden renkli performanslarla festival ruhunu canlı tutacak

Diyarbakır'da güzel sanatlar lisesinden mezun olduktan sonra farklı şehirlerde üniversite okuyan 7 arkadaşın Diyarbakır’a geri döndükten kurduğu 'Big Bando' müzik gurubu tüm festival boyunca Kurşunlu Meydan Parkı yeşil alanda olacak. Big Bando’nun, doğu müziği ile batı müziğini sentezleyerek ortaya çıkardıkları eserleri, müzik severlerden büyük ilgi görüyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni