Haliç Üniversitesi’nden Bir İlk: Yapay Zeka İle Dijital Sanat Sergisi

Haliç Üniversitesi, 5. Levent kampüsünde gerçekleştirdiği dijital sanat sergisinde bir ilke imza attı. Yapay zekanın gücü ve tasarımın özgünlüğünü bir araya getiren “24: Unlimited Imaginations of AI (Artifical Intelligence)” adlı sergi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde gerçekleştirildi.

 

Öğretmenler Günü’nün anlamına dikkat çekmek için tasarlanan “24: Unlimited Imaginations of AI (Artifical Intelligence)” sergisinde, yapay zekanın 24 anahtar kelime ve 20 farklı temayla öğretmenleri imgelediği dijital eserler yer aldı. Haliç Üniversitesi fuaye alanında düzenlenen tören ile başlayan sergiye, Haliç Üniversitesi Konservatuvar Opera Bölümü öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisi eşlik etti. Haliç Üniversitesi Kurumsal İletişim Daire Başkanlığı bünyesindeki “Creative Detectors” ekibi tarafından hazırlanan sergiye, Rektör Prof. Dr. Zafer Utlu başta olmak üzere pek çok akademisyen ve öğrenci katıldı. 

 

Yapay zeka teknolojisine kodlanan 24 anahtar sözcük ve her bir esere özgü yapılan tipografi ile ortaya çıkan eserlerde, farklı temalarda 20 tablo ortaya çıktı. Sergideki eserlerin satışından elde edilen gelir ile de Darülaceze Başkanlığı’na bağışta bulunuldu. Kurum adına sergiye katılan Darülaceze Başkan Yardımcısı Funda Ersin’e bağış belgesi, Rektör Utlu tarafından verildi.

 

Sergi açılışında konuşan küratör Seda Tatar ise sergi hakkında şunları söyledi: “Öğretmenler üzerimizde etkisi ömür boyu devam eden çok önemli figürler. Bu öğretmenler gününde onları özgün ve sıra dışı bir konsept ile anmak istedik. Bir tasarımcı olarak teknolojinin tasarıma getirdiği yenilikçi bakış açısı ve üretim modelleri ise her zaman ilgimi çekmiştir. Bu noktadan hareketle ‘Creative Detectors’ ekibi olarak yapay zeka modellemesini tasarım ile buluşturmak istedik ve öğretmenler ile ilgili farklı bir imgelem dünyası yarattık.”

 

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlere ithaf edilen ve iki gün boyunca devam eden sergide, aynı zamanda fuaye alanına misafirlerin yapay zeka teknolojisi ile kendi tasarımlarını yapabilecekleri bir deneyim standı kurularak, ziyaretçilere interaktif bir sanat deneyimi imkânı sunuldu.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni