Gül Kozacıoğlu interaktif sergisi I SEE YOU ile Yapı Kredi bomontiada’da

Yapı Kredi bomontiada, 11-20 Kasım tarihleri arasında Gül Kozacıoğlu’nun kuantum fiziğindeki gözlemci teorisinden ilham alan “I SEE YOU” sergisine ev sahipliği yapıyor. Kozacıoğlu’nun durağan, statik portrelerinin izleyici ile birlikte hareketli, değişen portrelere dönüştüğü bu interaktif sergi, Yapı Kredi bomontiada Galeri’de her gün saat 10.00-19.00 arasında ziyaret edilebilir.

 

Yapı Kredi bomontiada Galeri, 11 Kasım’dan itibaren Gül Kozacıoğlu’nun görmek, farkındalık ve değişim ile ilgili I SEE YOU interaktif sergisine ev sahipliği yapacak. Sergi için Danimarkalı/Amerikan müzisyen Michael Kiaer ile iş birliği yapan Kozacıoğlu, doğada bir meditasyon sırasında çekilen görüntüleri Kiaer’in elektronik olarak yarattığı sesler ile bütünleştirerek, sanat izleyicisine etkileşimli bir video, fotoğraf, şiir ve ses deneyimi sunuyor. 

 

Ancak bir gözlemci olduğunda gerçeklikte bir değişim olabildiğini söyleyen kuantum fiziğindeki “gözlemci” teorisinden ilham alan sergide, durağan görüntülü sabit açılı videolar izleyicinin karşına geçmesi ile etkinleşerek, “farkındalık” olunca, hareketli ve değişen portrelere dönüşüyor. Bu değişim bireysel psişenin bilgeliği ile toplum arasında bir bağlantı oluştururken; çevre felaketleri, ekonomik krizler ve pandemi gerçeğini çerçevenin hemen dışında tutarak, yakın çevremizi tehdit eden somut olmayan bir küreselleşmenin kararsız deneyimini de aktarıyor.

 

Sergiye paralele olarak 11 ve 12 Kasım tarihlerinde mimar ve tarihçi Gökhan Karakuş’un yöneteceği WE SEE YOU başlıklı konuşma serisi ise içimizde ve çevremizde meydana gelen güncel, kolektif dönüşümler hakkında fikir alışverişinde bulunmak için Danimarka ve Türkiye'den konuk konuşmacıları bir araya getiriyor. Konuşmalarda, günümüzün psikososyal ortamı, ekolojik uyumu ve hızlanan küresel iklim değişikliği karşısındaki eylemler ile topluma ilham vermenin yeni sürdürülebilir yollarını yaratma çabaları tartışılacak. 

 

Danimarka Kültür Enstitüsü Türkiye Ofisi ile ortaklaşa yürütülen I SEE YOU sergi ve söyleşi programı, Danimarka Kültür Bakanlığı, Danimarka Dışişleri Bakanlığı ve Danimarka Ankara Büyükelçiliği tarafından da destekleniyor. 

 

I SEE YOU sergisi, 11-20 Kasım tarihleri arasında Yapı Kredi bomontiada Galeri’de her gün saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında ücretsiz gezilebilir. 11 Kasım Cuma saat 10.00-15.00 ve 12 Kasım Cumartesi saat 10.00-12.00 arasındaki WE SEE YOU söyleşileri de herkese açıktır. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni