Dijital Reklam Devi Reliz, Yönetim Merkezini Türkiye'ye Taşıdı

-Reliz Kurucusu Peter Kireev:

-“Türkiye’nin önde gelen bankalarıyla sözleşme imzaladık. Pek çok finansal teknoloji ve e-ticaret paydaşıyla da görüşme aşamasındayız”

-Reliz Türkiye Direktörü Ozan Tekin:

-“Müşterilerimizin kullanıcı kazanma kanallarını çeşitlendiriyoruz ve daha geniş bir kitleye seslenebilmelerini sağlıyoruz”

İSTANBUL – Mobil uygulamaların içindeki tanıtım alanlarını kullanarak büyük aplikasyonların indirilme ivmesini kitlesel bazda artırma hizmeti veren Reliz, global operasyon merkezi olarak İstanbul’u seçti.

Uygulama içi envanterler vasıtasıyla müşterilerinin mobil aplikasyonlarının gelişimi konusunda hizmet veren dijital iletişim firması Reliz, küresel operasyonlarını Türkiye’ye taşıdı.

META, Google, Twitter, Tiktok ve Snapchat gibi reklam kanallarının sertifikalı partneri olan ve İstanbul’da iki ofisi ve 70’ten fazla çalışanı bulunann marka, 2023 yılında İstanbul’da hem operasyonlarını hem de istihdamını büyütmeyi hedefliyor.

“Temel gücümüz teknoloji”

Reliz kurucularından Peter Kireev, şimdiden yerel pazardaki birçok banka ve fintech şirketi ile çalışmaya başladıklarını belirterek, bunun yanında bazı e-ticaret ve finans uygulamalarıyla da görüşmelerinin sürdüğünü kaydetti.

Kireev, “Türkiye’nin önde gelen bankalarıyla sözleşme imzaladık. Pek çok finansal teknoloji ve e-ticaret paydaşıyla da görüşme aşamasındayız” bilgisini verdi.

Türkiye’de mobil pazarlama alanında hem birçok fırsat bulunduğunu hem de inovatif teknolojilere sahip yenilikçi şirketlerin avantaja sahip olduğunu aktaran, Reliz olarak Türkiye ile ilgili orta ve uzun vadeli büyüme planları olduğunu söyledi.

Kireev şunları kaydetti:

“Global yayılma stratejimiz doğrultusunda Türkiye pazarında büyük potansiyel olduğunu tespit ettik. Yeni müşterilerimize hizmet verirken temel itici gücümüz teknolojimiz. Çalıştığımız markalar, bizim ürünlerimizle teknolojik dönüşümün tüm yararlarını elde etmeye başladıkları bir yola giriyorlar. 

Bizim reklam platformumuzu güçlü kılan yapay zeka ile öğrenme metotları. Bunun yanında ekibimizdeki uzmanların titiz yaklaşımı, en büyük markaların dijital alanda yeni müşterilere ulaşma konusundaki performanslarını tırmandırmaya yarıyor.”

Peter Kireev, Türkiye’deki reklam endüstrisinde saygınlığı bulunan İnteraktif Reklamcılık Derneği (IAB) üyesi olduklarını ifade ederek, Türk reklam ekosisteminin içerisinde inovatif reklam yöntemleriyle öne çıkacaklarını kaydetti.

-“Nitelikli partner ihtiyacı bulunuyor”

Reliz Türkiye Direktörü Ozan Tekin ise, büyük markalar için artık aplikasyon indirilme sayısısının büyük önem arz ettiğini belirterek, Türkiye’deki şirketlerin de bu farkındalığa eriştiğini kaydetti.

Şirketlerin aplikasyonların daha fazla indirilmesini sağlamak için nitelikli partnerlere ihtiyaç duyduğunu ifade eden Ozan Tekin, şu bilgileri verdi:

“META, Google, Twitter, Tiktok, Snapchat gibi daha geleneksel reklam ağlarının sertifikalı iş ortağıyız. Ancak büyük markalar bu kanallarda çoğunlukla kendi iç ekipleriyle reklam yapıyor. Bizim Adnetwork’lerimiz ise App içi envanteri kapsıyor. Böyle 30’dan fazla büyük platform ile çalışıyoruz. Müşterilerimizin kullanıcı kazanma kanallarını çeşitlendiriyoruz ve daha geniş bir kitleye seslenebilmelerini sağlıyoruz.”

-“Reliz bir global dijital partnerdir”

2023 yılında “mobil pazarlama ajansı” olmaktan çıkarak “global dijital partner”e dönüştüklerini anlatan Ozan Tekin, 6 ülkedeki ofislerinin artık Türkiye’den yönetileceğini belirtti.

Tekin, şöyle devam etti:

“Reliz, müşterilerinin dijital alandaki gelişimine eşlik eden ve teknolojisiyle onlar için etkili pazarlama stratejileri geliştiren bir global dijital partnerdir.

Kurumsal dönüşüm kapsamında yeni ürünlerimiz de olacak: Görsel tasarım departmanı, ‘profesyonel hizmetler’ dediğimiz bu konuda deneyimi olmayan firmaların mobil pazarlama dünyasına girmesini sağlayacak kapsamda bir danışmanlık hizmeti, META ve Google hesaplarının yönetimi ile büyük bütçeli firmalara belirli bir miktar para iadesini de içeren geniş bir hizmet sunacağız.”

-“Mobil pazarlamada statükoya meydan okuyoruz”

Tekin, Reliz olarak hedefleme kabiliyetleri ve optimizasyon süreçleri anlamında teknolojileriyle öne çıktıklarını belirterek belirterek, kendi operasyonlarında talep tarafı platformu (Demand Side Platform – DSP) kurarak öne çıktıklarını kaydetti.

Türkiye’de mobil pazarlama alanında önemli fırsatlar olduğunu ifade eden Tekin, “Türk ekibimizi geliştiriyor ve güçlendiriyoruz. Sahip olduğumuz tüm teknoloji ve insan kaynağıyla şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; mobil pazarlamada statükoya meydan okuyoruz.” diye devam etti. 

Reliz Türkiye Direktörü Ozan Tekin, kendisinin İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun olduğunu belirterek, 15 yıllık uluslarası teknoloji şirketlerinde edindiği iş tecrübesiyle, Reliz’in global gelişiminde öncü rol üstleneceğini de değerlendirmesine ekledi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni