Bozkır’dan Yükselen Kaşık Sesleri Konya Gastrofest’te Yankılandı

BAŞKAN SAYGI “Yarım asırlık geleneğimiz olan Bozkır Kaşık Ekibimiz Konya Kültüründe Önemli Bir Yere Sahip ”

 

Konya kültürü ve yöresel ürünlerin sergilendiği Gastrofest 01-04 Eylül tarihleri arasında Kalehan Ecdat Parkı’nda gerçekleştirildi. Dört gün süren festivali toplamda 550 bin vatandaş ziyaret etti.

 

Bozkır Belediyesi standında gösterileriyle büyük beğeni toplayan Bozkır Kaşık Ekibi Konya kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu belirten Bozkır Belediye Başkanı Sadetttin Saygı “Konya köklü tarihi ve kültürü ile her zaman Türkiye’de ve Dünya’da büyük ilgi görmektedir. Büyükşehir Belediyemizin organize ettiği Gastrofest sayesinde hem kültürümüzü tanıtıyor hem de gelecek nesillere aktarıyoruz.

 

Bizde kültürümüzde önemli bir yere sahip yarım asırlık geleneğimiz olan Bozkır Kaşık Ekibimizin sergilediği gösterilerle vatandaşlarımıza hitap ettik. Vatandaşlarımızın göstermiş olduğu yoğun ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Belirtmek isterim ki en büyük alkışı en büyük teşekkürü oyun havası kültürümüzü yaşatan kaşık ekibimiz hak ediyor. Bozkır Belediyesi olarak yarım asırlık geleneğimizi gelecek kuşaklara aktarmak ve yaşatmak adına kaşık ekibimizle çocuklarımıza yönelik projeler üzerinde çalışıyoruz. Gastrofesti düzenleyen başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay olmak üzere alanda çalışan arkadaşlarımıza ,festivale büyük ilgi gösteren hemşerilerimize ve  emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni