Beyoğlu Kültür Yolu’ndan Fado’nun divası Mariza geçti

Kültür ve Turizm Bakanlığının beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle yaygınlaştırdığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde Fado’nun divası Mariza, sanatseverlere müzikal bir yolculuk yaşattı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katıldığı konserde, Türkiye'deki dinleyicileriyle yıllardır sıkı bir bağ kuran sanatçı ayakta alkışlandı.

 

1 Ekim’de kapılarını açan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, 1000’den fazla etkinlikle sanatseverleri kültür ve sanatla buluşturmaya devam ediyor. Festival kapsamında Türkiye’ye gelen Fado’nun divası Mariza, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Türk Telekom Opera Salonu’nda dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da dinlediği konserde, "Mariza Sings Amalia" başta olmak üzere tüm albümlerinden sevilen şarkılarını seslendiren sanatçı, müzikseverlere müzikal bir yolculuk yaşattı. 

 

Üst üste 3 kez BBC tarafından "Avrupa'nın En İyi Sanatçısı" ödülüne layık görülen ve UNESCO’nun kültürel miras listesine aldığı Fado geleneğine çağdaş bir yorum katan Mariza, konser sırasında zaman zaman sahneden inerek, seyircilerin arasında şarkılarını söyledi. Konser bitiminde dinleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlanan sanatçı, bugün de Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında CSO Ada Ankara’da müzikseverlerle buluşacak. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni