2. Uluslararası Distopya Film Festivali’nin Etkinlik Programı Belli Oldu

Bu yıl 19-20 Kasım tarihlerinde 2’nci kez seyircisiyle buluşacak olan “Uluslararası Distopya Film Festivali”nin etkinlik programında yer alacak filmler ve jüri üyeleri 8 Kasım tarihinde yapılan basın toplantısında açıklandı.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla ve BKM Mutfak’ın işbirliğiyle Uluslararası Bağımsız Sinema ve Sanat Derneği tarafından düzenlenecek “2. Uluslararası Distopya Film Festivali”, bu yıl 19-20 Kasım tarihlerinde AKM Yeşilçam Sineması’nda sinemaseverleri ağırlayacak. Festivalin programında yer alacak Ulusal Kısa Film Senaryo Yarışması ve Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın finalist filmleri, Onur Ödülü’nün verileceği isim, kapanış filmi ve panelde yer alacak konuşmacılar 8 Kasım Salı günü BKM Mutfak’ta yapılan basın toplantısıyla duyuruldu.

 

Ulusal Kısa Film Senaryo Yarışması’nda 5 Senaryo Yarışacak 

Festival direktörü Hatice Aşkın açılış konuşmasını gerçekleştirirken; aynı zamanda festival programına dair bilgi verdi. Aşkın, bu yıl Ulusal Kısa Film Senaryo Yarışması’na 78 projenin başvuru yaptığını açıkladı. Yarışmanın ön jürisinde; yönetmenler Mehmet Parmaksız ve Mesut Gengeç ile oyuncu Pelin Oruç yer alıyor.

 

Ulusal Kısa Film Senaryo Yarışması’nın finalistleri arasında Enes Altuntaş’ın “Can Suyu”, Emre Kalaylar’ın “Elektrikli Bir Adamın Trajik Aşk Hikayesi”, Musa Çalışkan’ın “Koloni”, Öykü Develioğlu’nun “Küllerin Nefesi”, Adem İşler’in “Riya” senaryolarının bulunduğu 5 proje yarışacak.

 

Finale kalan projeleri değerlendirecek Ulusal Senaryo Yarışması’nın ana jürisinin başkanlığını yönetmen Erdem Tepegözüstlenirken; diğer jüri üyeleri arasında oyuncu Tuba Ünsal, oyuncu Haki Biçici, senarist Kemal Hamamcıoğlu ve senarist Orkide Ünsür yer alıyor.

 

Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda 6 Film Yer Alacak

Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın ön jürisinde yönetmen Yeliz Gürkan, yapımcı Koray Kefal ve oyuncu Ömür Akkan yer alıyor.

 

Bu yıl 365 kısa filmin başvurduğu Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda Germain Aguesse ve Robin Aguesse’nin “Arca”, Mohammed Zare’nin “Dot”, Ahmet Sami Kuris’in “Kaybolan İnsanlar”, Kumru Karataş’ın “Körfez”, Celal Yücel Tombul’un “Mary”, Alesja Suzdaltseva’nın “The Rise” filmleri olmak üzere 6 film yarışacak.

 

Başkanlığını TÜRSAK Vakfı Başkanı Cemal Okan’ın üstlendiği ana jüride ise oyuncu Derya Alabora, yapımcı Nida Karabol, müzisyen Murat Evgin ve görüntü yönetmeni Orçun Özkılınç bulunuyor.

 

Onur Ödülü Nazan Kesal’a!

2. Uluslararası Distopya Film Festivali’nde bu yıl sinemamıza verdiği değerli katkılarından dolayı oyuncu Nazan Kesal’a “Onur Ödülü” takdim edilecek.

 

Kapanış Filmi “Kerr”!

Festivalin program direktörü Kerem Akça ise 2. Uluslararası Distopya Film Festivali’nin kapanış filmini ve festival kapsamında gerçekleşecek panelle ilgili detaylar paylaştı. Bu yıl festivalin kapanış filmi; Tayfun Pirselimoğlu’nun aynı adlı romanından uyarlanan ve dünya prömiyerini 37. Varşova Film Festivali’nde yapan “Kerr” olacak. Bir tren istasyonundaki cinayetin tek tanığı olan ve karanlık bir kasabada zor bir durumda kalan Can’ın hikayesine yer veren film, 20 Kasım tarihinde seyircisiyle buluşacak.

 

Panelde Kaan Müjdeci ve Farah Zeynep Abdullah Yer Alacak 

2. Uluslararası Distopya Film Festivali kapsamında moderatörlüğünü Kerem Akça’nın yapacağı tür sineması ile ilgili panelde; yönetmen Kaan Müjdeci ve oyuncu Farah Zeynep Abdullah konuşmacı olarak yer alacak.

 

Ödüllerin sahiplerini bulacağı 20 Kasım tarihindeki kapanış töreninin sunuculuğunu ise yönetmen Melikşah Altuntaş üstlenecek.

 

Basın toplantısına Yeliz Bozkurt, Suavi Eren, Oya Doğan, Musa Öztep, Serap Eren, Kıvanç Terzioğlu, Mahiye Sabuncuoğlu, Haluk Yalçınkaya, Pelin Oruç, Ömür Akkan, Orkide Ünsür, Umut Karadağ, Çiğdem Sarıkaya olmak üzere sanat ve basın dünyasının ön plana çıkan isimleri katıldı.

 

Direktörlüğünü Hatice Aşkın’ın yaptığı festivalin program direktörlüğünü Kerem Akça, koordinatörlüğünü Caner Ural ve teknik koordinatörlüğünü Murat Subay üstleniyor. İlki geçtiğimiz yıl Aralık ayında düzenlenen “Uluslararası Distopya Film Festivali”, Türkiye’de distopya türündeki filmlere alan açmayı, yalnızca distopya türüne özgü filmlere yer vererek, distopyanın daha iyi kavranmasını ve bu türün tüm detaylarına dikkat çekmeyi hedefliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni