10. Boğaziçi Film Festivali’nde Tebessüm Filminin Gösterimi Gerçekleşti

“10. Boğaziçi Film Festivali”nin Ulusal Uzun Metraj Yarışma filmlerinden olan “Tebessüm”, dünya prömiyerini festivalde gerçekleştirdi.

 

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 10. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan “Tebessüm” filminin ekibi 22 Ekim Cumartesi günü, Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleştirilen gösterim sonrasında sinemaseverlerle bir araya geldi. Söyleşiye filmin yönetmenleri Sezgin Cengiz ve Şiyar Gedik’in yanı sıra yapımcı Hasan Avcı, oyuncular Onur Buldu, Adem Tosun, Güvenç Selekman ve Özlem Gök katıldı. Söyleşi sinema yazarı Gökşen Aydemir moderatörlüğünde gerçekleşti.

 

Boğaziçi Film Festivali’nde Akli Film tarafından verilecek “En İyi İlk Film Ödülü” için de yarışan filmin söyleşisinde ilk sözü filmin yönetmeni Sezgin Cengiz aldı. Cengiz, gerçek bir hikâyeden yola çıkarak filmi çektiklerini ifade etti. Filmdeki her şeyin politik olduğunu söyleyen Cengiz, “Ama ben özellikle bunun için uğraşmadım.” diye ekledi. Ayrıca duyguları arada yaşamayı sevdiğini belirtirken, seyircinin filmde de bu arada kalma durumuyla karşılaşacağını belirtti.

 

Yönetmenlerden Sezgin Gedik ise filmin iki hafta gibi çok kısa bir sürede ortaya çıktığını söylerken, “Sete çıktığımızda herkes ne yapacağını biliyordu. Çok iyi hazırlandığımız bir film oldu.” dedi.

 

Filmin oyuncularından Onur Buldu, komedi filmlerinin ardından böyle bir karakteri oynamakta zorlanıp zorlanmadığı sorusuna, “Herkesin içinde bir Mustafa var. Hayatının bir döneminde var en azından. Bu yüzden benim de Mustafa’yı bulmam çok uzun sürmedi.” dedi.

 

Sezgin Cengiz ve Şiyar Gedik’in ilk uzun metrajlı filmi olan “Tebessüm”, asık suratlılığıyla tanınan Mustafa ve babasının kesilen bacağı ile yaşadığı absürt olayları konu alıyor.

 

Festival Biletleri Mobilet’te!

10. Boğaziçi Film Festivali’nin film gösterimleri fiziki olarak Atlas 1948 SinemasıAtatürk Kültür Merkezi (AKM) Yeşilçam Sineması ve Kadıköy Sineması’nda gerçekleşecek. Festival biletleri 30 TL, belgesel ve kısa film gösterimleri ise 20 TL olmak üzere mobilet üzerinden satışa sunuluyor. Ayrıca biletler, festival süresince Atlas 1948 Sineması ve Kadıköy Sineması gişelerinden de alınabilecek.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği, VakıfBank’ın Ana Sponsorluğu, TRT’nin Kurumsal İş Ortaklığı, Anadolu Ajansı’nın Global İletişim Ortaklığı ile gerçekleşecek “10. Boğaziçi Film Festivali” ile ilgili tüm gelişmelere ve festivale dair güncel haberlere bogazicifilmfestivali ve festivalin resmî sosyal medya hesapları üzerinden erişilebilir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni