Uluslararası Dr. Behçet Uz Çocuk Kongresi İzmir’de

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Uluslararası Dr. Behçet Uz Çocuk Kongresi, 22 – 24 Eylül tarihleri arasında İzmir’de gerçekleşecek. Kongre, dünyanın dört bir yanından çocuk doktorlarını İzmir’de bir araya getirecek.

 

İzmir 3 gün boyunca önemli bir sağlık kongresine ev sahipliği yapacak. Kaya İzmir Convention Center’de 22-24 Eylül tarihleri arasında İzmir Çocuk Sağlığı Derneği tarafından 4. Uluslararası Doktor Behçet Uz Çocuk Kongresi düzenlenecek. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Doktor Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Profesör Doktor Behzat Özkan’ın kongre başkanı olduğu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver İlhan ve İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş’un kongre onursal başkanı oldukları etkinlik  “Çocuk ve Spor” temasıyla gerçekleşecek.

 

4 ülkeden katılım

Türkiye’nin dört bir yanından çocuk sağlığı ve hastalıkları hekimlerinin yoğun katılım sağlayacağı kongreye Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya ve Yunanistan’dan da konularında uzman çocuk sağlığı ve hastalıkları hekimleri katılım gösterecekler ve kongrede konuşma yapacaklar.

 

Kurslar özel olacak

Kongrenin ilk günü Çocuk Kardiyoloji, Çocuk Göğüs Hastalıkları ve Radyoloji, Çocuk Acil ve Çocuk Cerrahi, Çocuk Enfeksiyon, Yenidoğan, Çocuk Nöroloji ve Yoğun Bakım, Çocuk Nefroloji, Çocuk Gastroenterolojisi ve Gelişimsel Pediatri konularında kurslar düzenlenecek. Çocuk sağlığı alanında kronik öksürük, işeme bozukluğu, aritmiye yaklaşım, iştahsız çocuk, konvülsiyona yaklaşım, perinatal asfiksili yenidoğan gibi önemli noktaların ele alınacağı ve olgu örneklerinin interaktif şekilde paylaşılacağı kurslar klasik kursların ötesinde konunun multidisipliner uzmanları ile birlikte yuvarlak masa şeklinde planlanarak gerçekleşecek.

 

Yoğun program

Üç gün sürecek kongrede 21 ana başlık altında 72 konuyla ilgili oturum gerçekleşecek. İlk günkü kurs sonrası düzenlenecek sosyal programda bu yıl ki kongrenin temasından yola çıkarak “Balçova Terapi Ormanı Yürüyüşü” etkinliği yapılacak. Etkinliğe katılım gösterenler arasında gerçekleşecek kurada 20 kişiye İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Pediatri Kitabı hediye edilecek. İkinci gün ise kongre açılışı gerçekleşirken, açılışta Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın’ın yönetiminde özel bir gösteri gerçekleşecek. Açılış konferansının konuşmacısı ise önceki Sağlık Bakanı, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Recep Akdağ olacak. İkinci gün ve son gün gerçekleşecek oturumların ardından kapanış oturumu ile kongre sona erecek.

 

Çocuk sağlığıyla ilgili güncel gelişmeler kongrede

Uluslararası Dr. Behçet Uz Çocuk Kongresi’nin her yıl önemli konulara dikkat çektiğini belirten Kongre Başkanı Profesör Doktor Behzat Özkan, ‘’ İzmir olarak yine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacağız. Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Doktor Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi SUAM olan hastanemiz, 74 yıldır çocuklarımızın sağlığına kavuşmasına aralık vermeden katkıda bulunmaktadır. Pediatri ve Çocuk Cerrahisi uzmanlığı eğitimi yanı sıra üst ihtisas olarak pediatrinin tüm yan dalları ve çocuk kalp damar cerrahisi yan dal uzmanlığı eğitimi de verilmekte olup, ülkemizin dört bir yanında bu köklü kurumdan uzmanlığını almış çok sayıda hekimimiz bulunmaktadır. ‘Çocuk ve Spor’ mottosu ile yola çıktığımız bu sene, çocuk sağlığı ve hastalıkları hekimleri ve asistanlarına pediatri alanında güncel gelişmeler sunulacak ve çocuk sağlığını ilgilendiren temel konular ele alınıp tartışılacaktır. Kongremizle birlikte doğup büyüyen 4. Çocuk Hemşireliği Sempozyumu bu yıl da nitelikli programı ile kongremizde yerini alacaktır. Her sene olduğu gibi bu sene de, uluslararası alanda tanınmış hocalarımızın katılımı ile zenginleşecek olan kongremizde, konferans ve paneller, bilimsel düzeyi yüksek çalışmaların paylaşılacağı sözel ve poster sunum oturumları da yer alacaktır. Konularında uzman değerli hocalarımızla çocuk sağlığı alanındaki güncel bilgileri paylaşma ve tartışma fırsatı bulacağımız kongremiz için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Üç gün boyunca güzel İzmir’imizde başarılı bir kongreye ev sahipliği yapacağız. Kongrenin hazırlanmasına katkı sunan herkese teşekkür ederim.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni