2022 J70 Avrupa Şampiyonası Corinthian sınıfında “Eker Kaymak” ekibi şampiyon oldu

2022 J/70 Avrupa Şampiyonası'nda, Corinthian sınıfında Avrupa Şampiyonluğunu elde eden “Eker Kaymak” ekibi, genel sıralamada da Avrupa üçüncüsü unvanını kazanarak Türkiye’nin gururu oldu.

 

Fransa'nın Hyères kentinde yapılan, dünyanın en iyi ve ünlü yelkencilerinin katıldığı 2022 J/70 Avrupa Şampiyonası'nda, Eker Sailing Team bünyesindeki “Eker Kaymak” ekibi Corinthian sınıfında birinci oldu. 

 

Eker Sailing Team, uluslararası alanda elde ettiği başarılara bir yenisini ekledi. Ahmet Eker dümenciliğinde; Burak Zengin, Doğa Arıbaş ve Cem Gözen’den oluşan “Eker Kaymak” ekibi Fransa'nın Hyères kentinde 19 ülkeden toplam 88 teknenin katıldığı 2022 J/70 Avrupa Şampiyonası'nda Corinthian sınıfında şampiyon oldu. Eker Kaymak ekibi, genel sıralamada ise yarışları üçüncü sırada tamamladı.

 

10-18 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenen şampiyonaya, Avrupa ülkelerinin yanı sıra farklı kıtalardan temsilciler de katılım gösterdi. Takımlar zorlu hava ve deniz şartlarına karşı büyük bir mücadele sergiledi. 

 

“İyi start, iyi sürat, doğru strateji ve doğru taktikle başarı geldi” 

 

J/70 2022 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettiklerini ifade eden Ahmet Eker, şunları söyledi: “Dünyanın en iyi ve ünlü yelkencilerinin katıldığı Avrupa Şampiyonası’nda 19 ülkeden toplam 88 tekne yer alırken, Türkiye’yi temsilen 4 ekiple katıldık. Avrupa Şampiyonası açık olarak yapıldığı için başka kıtalardaki ülkelerden de katılım oldu. Bu yüzden zorluk derecesi çok yüksekti. J/70’te ve pek çok değişik sınıflarda Dünya ve Avrupa Şampiyonu olmuş ekiplerle ve dünyaca ünlü yelkenciler şampiyonaya katılım gösterdi. Eker Kaymak ekibi olarak, Ağustos 2022’de İstanbul’da yapılan J/70 Türkiye Şampiyonası'nda şampiyon olduğumuz için mental durumumuz çok iyiydi. İyi bir derece alacağımıza inanıyorduk. Avrupa Şampiyonası’na da bu özgüven ve moralle başladık. Yarışlar boyunca teknemiz gerçekten de çok süratliydi. İyi start, iyi sürat, doğru strateji ve doğru taktikle başarı geldi.” 

 

Yarışın analizi…

 

Yarışı günlere göre analiz eden Ahmet Eker, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk gün hafif havada yedincilik aldık. 2. gün 7-8 knot orta kuvvet dalgalı bir havada ikinci ve beşinci olup genel sıralamada birinciliğe yerleştik. 3. gün hafif havadaki ilk yarışta çok kötü yarıştık. 61. olarak en kötü derecemizi yaptık. Sonraki 2 yarışta da toparlanıp 2 kez onunculuk aldık. Son gün sert havada bir yarış yaptık; rakiplerimizin önünde orsayı dönerken balon basamadık ve hem rakiplerimize geçildik hem de çok geri düştük. Buna rağmen toparlanıp yarışı 19. sırada bitirdik. Son gün ise rüzgâr yarış yapılmasına izin vermedi ve Avrupa Şampiyonası’nı 3. sırada tamamladık.”

 

“Tamamı Türk yelkencilerden oluşan ekibimle gurur duyuyorum”

 

Gösterdikleri performansla rakiplerinden de övgü almanın kendilerini çok gururlandırdığını belirten Ahmet Eker, “Ülkemiz adına inanılmaz mutluyuz. Ayrıca organizasyon sırasında Türkiye’den çok sayıda arkadaşımızın mesajlarıyla ve telefonlarıyla bize destek olması motivasyonumuzu ikiye katladı. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz. Tamamı Türk yelkencilerden oluşan ekibimle gurur duyuyorum. Önce kendi ekibimi ve ardından da organizasyonda ülkemizi temsil eden diğer Türk ekiplerini tebrik ediyorum. Özellikle Ameera Jet teknesi müthiş yarışlar çıkardı ve çok iyi sonuçlar aldı. Belki bu kez dereceye giremedi ama dereceye girebilecek seviyede olduğunu herkese gösterdi. Dünya Şampiyonası öncesi rakiplerine gözdağı verdi” dedi. 

 

Eker Sailing Team bünyesindeki “Efsane Yoğurt” takımı daJ/70 Avrupa Şampiyonası'nda 20 yaş altı genç ekiplerin mücadele ettiği “Young Divison – U21” sınıfında boy gösterdi. Altan Eker dümenciliğinde, Fenerbahçe Doğuş Yelken Kulübü bünyesindeki genç yelkenciler; Sinan Mumcu, Doru Demircan, Derin Öner ve Sedef Şener’den oluşan ekip, U21 sınıfında ikinciliği elde ederek ilerisi için çok büyük umut vadettiklerini kanıtladı. 

 

Eker Sailing Team, şimdi rotasını J/70 Dünya Şampiyonası’na çevirdi. 14-22 Ekim tarihlerinde Monaco’da gerçekleşecek şampiyonada Eker Sailing Team’i; “Eker Kaymak” ve “Efsane Yoğurt” tekneleri temsil edecek. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yang覺n merdiveni