Merak Uyandıran Eğitim Yöntemi Z Kuşağının Dikkatini Canlı Tutuyor

Z KUŞAĞI İZLEYEREK ÖĞRENİYOR!

 

Yapılan araştırmalar, Z kuşağı öğrencilerinin yarısından fazlasının öğrenme yöntemi olarak video izlemeyi tercih ettiğine dikkat çekiyor. Günde 3 saat veya daha fazlasını video platformlarında geçiren Z kuşağının eğitim serüveninde artık teknoloji ve öğrenme arasındaki güçlü bağ da göz ardı edilemiyor. Özellikle bu kuşağın karakteristik yapısı gözetilerek oluşturulan Life School eğitim modelinde de Z kuşağı öğrencilerinin başarılı eğitim arayışına en etkili çözümler sunuluyor.

 

Dünya nüfusunun neredeyse 30’unu oluşturan Z kuşağı internetin olmadığı bir hayatı hatırlamıyor. İnternet, hayatın olağan akışından ayrılamaz bir parça haline geldiğinden beri derin değişikliklere de neden oluyor. Bu kapsamda internetin sosyal, kültürel ve ekonomik bütün dinamikler gibi öğrenme sürecini de dönüştüren bir etkiye sahip olduğu görülüyor. Kuşaklar üzerine yapılan araştırmalarda ortaya çıkan genel bulgular gösteriyor ki Z kuşağının yarısından fazlası öğrenme yöntemi olarak video izlemeyi tercih ediyor ve ortalama dikkat süreleri yalnızca 8 saniye olarak ölçümleniyor. Z kuşağının eğitim serüveni için onların karakteristik özelliklerinden bağımsız oluşturulan eğitim müfredatının da yetersiz kalma riski bulunduğuna dikkat çeken Life School eğitim modeli de Z kuşağının dikkatini çeken kaliteli video içerikleri ve hayatın içinden oluşturulmuş akademileri sayesinde öğrencilerin hayata olan merakını nitelikli eğitimle birleştirerek beslemeyi hedefliyor.

 

Z Kuşağının Dikkat Süresi Y Kuşağından 4 Saniye Daha Az

 

Kuşaklar arası farklılıklar izleme alışkanlıklarında ve dikkat sürelerinde de ortaya çıkıyor. Genel araştırma bulgularına göre Z kuşağının ezici bir çoğunluğu gün içinde zamanının 3 saatten fazlasını video izlemeye ayırıyor. Teknolojinin içine doğmuş ve tamamen teknolojik dinamikler etkisinde büyümüş Z kuşağının öğrenme tercihi de teknolojiden bağımsız olmuyor. Ortak bulgulardan bir diğeri ise Z kuşağının ortalama dikkat süresinin 8 saniye ile Y kuşağından 4 saniye daha az olması. Klasik eğitim metotlarının dışına çıkan Life School’a göre, Z kuşağı için konu öğrenme olduğunda yaşanan bu dönüşüm ile inatlaşmak yerine kısıtlı olan dikkat sürelerinde olabildiğince merak uyandırmak etkin bir öğrenim süreci yaratıyor.

 

Teknoloji ve Öğrenme Arasındaki Güçlü Bağ

 

Teknolojinin olmadığı bir hayatı hayal bile edemeyen ve deneyimlememiş Z kuşağı için geleneksel eğitim materyallerini görsel kaynaklarla genişletmek öğrencilerin her zaman ve her yerde öğrenme isteklerini karşılayabiliyor. Etkileşim halinde olmayı ve video içerikleri tercih eden Z kuşağı, özet ve meseleye doğrudan giren içeriklere daha çok ilgi duyuyor. Life School eğitim modeli, okul müfredatına destek biçimde oluşturulmuş ve gençlerin öğrenebileceği içerik miktarının zenginleştirerek repertuarlarını genişletiyor. Life School eğitim anlayışında, öğrenciler okulda göremedikleri ve hayatın bir parçası olan akademiler aracılığıyla kendi kuşaklarının karakteristik özelliklerine yönelik tasarlanan video içeriklerle besleniyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni