Başkan Anne’den çocuklara eğitim

Balçova’daki okul yardımlarında çocuklar alınan yardımdan habersiz alışveriş yapıyor.

  

Eğitimde Adalet hedefiyle, eğitim kurumlarına desteğiyle toplumun tüm kesimlerinin takdirini toplayan Balçova Belediyesi, bu yılda eğitim desteklerine devam ediyor. 

 

Artan hayat pahalılığı her yönden olduğu gibi eğitim masraflarında da vatandaşların belini büküyor. Her çocuğun eşit eğitim haklarına sahip olması için çalışmalarını sürdüren Balçova Belediyesi de vatandaşların artan eğitim masrafları karşısında zorlanmamaları için geçim sıkıntısı çeken ailelere destek vermeye devam ediyor. Maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının kıyafet ve kırtasiye ihtiyaçları Balçova Belediyesi tarafından karşılanıyor. Bu desteğin en önemli özelliği ise çocukların verilen yardımdan çocukların haberlerinin olmaması. Çocuklar birçok çeşidin olduğu mağazadan istedikleri ürünleri alabiliyor.

 

Sistemin nasıl işlediği hakkında bilgi veren Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Ne yazık ki şu anda ülkemizde adaletsiz bir eğitim sistemi var. Bunun üzerine bir de hayat pahalılığı vatandaşımızı çaresiz bırakıyor. Bu yıl yaklaşık 1500 çocuğumuzun okul kıyafetlerini ve kırtasiye ihtiyaçlarını biz karşılayacağız. Bizim uyguladığımız sistem de çocuklar ailelerinin bu yardımı aldığını bilmiyor. Normal bir mağazadan gidip alışverişini yapıyor. Ürün çeşitliliğini de sağlayarak tek tip bir görüntünün oluşmamasını sağlıyoruz. Bu konuda Meclis Üyelerimizin de desteği ile Balçova Belediyesi olarak ailelerimizin yanında oluyoruz” diye konuştu

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni