Almanya’nın En Çok Tercih Edilen Multivitamin Konsantresi LaVita Artık Türkiye’de

İster çocuk ister yetişkin ister kadın ister erkek, profesyonel spor yapan ve özellikle sağlıklı yaşamayı ilke edinen herkesin severek kullandığı LaVita (Mikro Besin Konsantresi) Türkiye’ye geldi. Kulvarının majör temsilcileri arasında yer alan ve besin takviyesi konusunda doğadan ilham alarak birçok ilke imza atan LaVita, günlük yaşantıya kolayca entegre edilebilir sıvı ve lezzetli formuyla Türk halkının beslenme rutinine yepyeni bir perspektif kazandırmaya hazırlanıyor.

 

Alman buz hokeyi takımının efsaneleşmiş eski kaptanı Gerd Truntschka’nın liderliğinde geliştirilen mikro besin konsantresi LaVita, Gerd henüz genç bir profesyonel sporcu iken beslenmenin organizma, performans, konsantrasyon, rejenerasyon ve bağışıklık sistemi için oynadığı muazzam rolünü hissetmesinin vizyonu ile doğdu. Doğal olması, vücut için gerekli multivitaminleri ve ikincil bitkisel maddeleri barındırmasıyla sektörde fark yaratan LaVita, 70’ten fazla içeriğiyle (meyveler, sebzeler, bitki özütleri ve ikincil bitkisel bileşenler) zamanla Alman kalitesinin dünyadaki referans noktalarından biri olmayı başardı. Bu başarısını Türkiye’de de sürdürülebilir kılmak isteyen LaVita, Türkiye’deki pazara da yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor. 

 

“Baba, sen hasta mısın?” sorusu ile başlayan başarı yolculuğu

LaVita’nın ortaya çıkış hikayesi, 1980'lerin başında sporcu beslenmesi ve besin takviyeleri konusunda arayış içinde olan Gerd Truntschka ile başladı. Mesleki kariyerinin yanı sıra kişisel meraklarının da peşinden giden Truntschka, beslenmenin performans, konsantrasyon ve bağışıklık sistemi üzerindeki etkisi üzerine yoğunlaştı. Kariyerinin büyük bir kısmını Köln’de geçiren Truntschka, Köln Spor Akademisi ile iş birlikleri sayesinde mikro besinlerle tanıştı ve gün içinde ihtiyaç duyduğu mikro besinleri alabilmek için çok sayıda gıda takviyesine başvurdu.  Bu durum karşısında, kızının ‘Baba, sen hasta olduğun için mi bu kadar ilaç kullanıyorsun?’ sorusu ile doğal meyve, sebze, ot ve bitki özlü sıvı formuna ek içeriğindeki bilimsel temelli dozlardaki mikro besin karışımıyla devrim yaratan LaVita’nın da iskeleti ortaya çıkmış oldu. Kızının sorusu karşısında günlük beslenmenin de formunu değiştirmeye karar veren Truntschka, alanında uzman beslenme uzmanları ve bilim insanlarından oluşan bir ekiple LaVita’nın bugünkü haline kavuşmasını sağladı. 23 yıllık tecrübe, bilimsel araştırmalar ve sağlık alanındaki otorite kuruluşlardan alınan onaylar sonucunda ise LaVita, herkesin kullanabildiği tüm önemli vitaminleri, mineralleri ve ikincil bitkisel bileşenleri içeren bir besin konsantresine dönüşmüş oldu.

 

200 kişilik güçlü bir ekip ve Bavyera’dan gelen kalite

Viyana Üniversitesinden Prof. Wilhelm Mosgöller ve i-gap (Uluslararası Uygulamalı Önleyici Tıp Derneği) Başkanı Prof. Claus Muss yönetiminde yürütülen kapsamlı bir çalışma* ile içerisindeki vitaminlerin ve mineralerin hücrelere ulaştığı kanıtlananan LaVita, Almanya’da bir aile şirketi olarak konumlanıyor. Almanya buz hokeyi milli takım kaptanı Gerd Truntschka’nın fikrinden doğan şirketin kurulduğu ilk adımlarından beri yanında olan eşi Silke, kızı Sarah ve damadı Ertan Tüfekçi ile LaVita’nın başarılı serüveni  başladı.  Bu   başarılı oluşumun CEO’su Ertan Tüfekçi, ürünün hem Avrupa’da hem de Türkiye’deki operasyonel süreçlerinde yer alarak şirkette önemli bir rol üstleniyor. Almanya’nın tanınan aile şirketlerinden biri olan LaVita’nın başarısının arkasında vizyoner bir bakış açısıyla hareket etmesinin yanı sıra doğru stratejik hamleleri, güçlü pazar bilgisi, ürün araştırmalarına verdiği önem, doğayla uyum içinde olan üretim yönetimi ve sürdürülebilir değer yaratma hedefi yer alıyor. Attığı her adımda sürdürülebilirliği rehber kabul eden şirket, tedarikten üretime, ambalajlamadan dağıtıma kadar tüm proseslerde ekolojik hassasiyetle hareket ediyor. Ürün geliştirme ve standartları belirleyen kalite anlayışını öncelik kabul eden şirket, üretimden nakliyeye kadar Bavyera'dan gelen kaliteyi temsil ediyor.

 

Türk CEO’dan Türkiye’ye duygusal yatırım

LaVita’nın Türkiye pazarına açılmasındaki en önemli faktör pandemi döneminde Ertan Tüfekçi’nin ailesine zorluklarla ulaştırdığı LaVita ürününün Türkiye’de muadili olmadığını fark etmesi oldu. Bu noktada duygusal bir karar ile kendi ülkesinde LaVita’nın olması gerektiğini düşünen Tüfekçi aynı zamanda Türkiye’den Almanya’ya gelen ürün talebi, Avrupa’yı takip eden ve sağlıklı beslenmeyi önemseyen bireyler, iş insanları, sporcular, doktorlar ve beslenme uzmanlarının hep var olan istekleri doğrultusunda bu düşüncesini somut bir adıma dönüştürdü. Türkiye pazarı için yatırımlarına başlayan Tüfekçi, LaVita’nın başarısını kendi ülkesine taşımak için 2020’de şirketin faaliyetlerine start verdi. Pazar araştırması ve fizibilite çalışmaları sonucunda ilk satışını 2021 yılının Eylül ayında gerçekleştiren şirket, LaVita Türkiye ekibi önderliğinde Türkiye pazarında daha çok kişiye ulaşmayı hedefliyor. Premium ürün olan LaVita, pazara sunulan ve entegre hizmet anlayışıyla müşterilerine ulaştırılan LaVita’nın uzun vadedeki hedefi ise Türkiye’de üretim yapabilmek. Hali hazırda Almanya’da devam eden üretimin Türkiye’de de faaliyete geçmesini hedefleyen LaVita Türkiye CEO’su Ertan Tüfekçi, Türkiye’de üretilen mikro besin takviyelerinin Orta Doğu ülkelerine ihraç edilmesini planlıyor.

 

70’ten fazla doğal ürün ile günlük mikro besin ihtiyacı bir kaşığa sığıyor

Bilimin tecrübeye entegre olmasıyla ortaya çıkan LaVita; özel üretim teknikleri, en doğru bileşenlerin temini, sürekli ve sıkı kalite kontrol prosedürleriyle Türk halkına sunuluyor. Günlük vitamin, mineral ve ikincil bitkisel bileşen temini ile pratik ve doğal olarak optimize etmek için akıllı bir yol sağlayan LaVita, Bilimsel düzeyde onaylanmış dozajlarda 70’ten fazla doğal bileşen, tüm önemli vitaminler, mineraller ve ikincil  bitkisel bileşenlerle destekliyor. EFSA’nın (Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi) bağışıklık sistemi için önemli olduğunu bilimsel olarak onayladığı dozajlarda gerekli tüm vitamin, mineral ve ikincil bitkisel bileşenler içeren bu mikro besin konsantresi, aynı zamanda enzimler ve ikincil bitki maddelerine de ev sahipliği yapıyor. Mikro besin teminini her gün olması gerektiği düzeyde optimize ederken 7’den 77’ye sağlıklı yaşamayı ilke edinen her birey, LaVita gibi sıvı ve lezzetli bir ürünü günlük yaşantısına kolayca entegre edebiliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yang覺n merdiveni