Uluslararası 4. Gastroantep Festivali İçin Geri Sayım Başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) iş birliğinde bu yıl 4’üncüsünü düzenleyeceği Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep) için geri sayım başladı. 15-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek festival; dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefleri, Türkiye’nin ünlü şeflerini, otel ve restoran yatırımcılarını, sektör profesyonellerini, gurmeleri, lezzet tutkunlarını bir araya getirecek. Festival ünlü sanatçıların konserlerine, sergilere, dans gösterisine, söyleşilere, yarışmalara ev sahipliği yapacak.

  

Kadim mutfağı ve eşsiz lezzetleriyle gastronominin parlayan yıldızı Gaziantep bir kez daha gastronomi dünyasına ev sahipliği yapmak için gün sayıyor. Dünya Bankası’nın en rekabetçi 7 şehirden biri olarak seçtiği ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’yi temsil eden ilk şehir olarak listeye aldığı Gaziantep, dördüncü kez Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’ne (GastroAntep) ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) iş birliğinde bu yıl 4’üncüsünü düzenleyeceği Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep), 15-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Kadim mutfağıyla Gaziantep’i bir kez daha dünya sahnesine taşıyacak uluslararası festivalde; dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, Türkiye’nin ünlü şefleri, otel ve restoran yatırımcıları, sektör temsilcileri ve profesyonelleri, gurmeler, yaşam koçları, diyetisyenler, gıda üreticileri, gastronomi öğrencileri, tarım üreticileri, tedarikçiler ve akademisyenler bir araya gelecek.

 

SAYILI GÜNLER KALDI

Geri sayımın başladığı, sayılı günlerin kaldığı festival dört gün sürecek ve binlerce konuğu ağırlayacak, birbirinden renkli etkinliklere sahne olacak. Bu yılki teması “Sürdürülebilirlik” olan Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’nde (GastroAntep); Michelin yıldızlı şeflerin, UNESCO Gastronomi Şehirleri temsilcilerinin Gaziantep’in yöresel ürünleri ile düzenleyeceği workshop etkinliklerinin yanı sıra sürdürülebilirlik ve biyoçeşitlilik üzerine sergiler, Coğrafi İşaret Çalıştayı gibi çok sayıda panel ve seminer de düzenlenecek. Festivalde ayrıca geziler, müze ziyaretleri, şovlar, kadın ve çocuklar için atölye çalışmaları, konserler ve pek çok eğlenceli etkinlik yer alacak.

 

HASATLA BAŞLAYACAK, KONSERLE BİTECEK

Uluslararası festival, 15 Eylül Perşembe günü sabah Antepfıstığı hasadı ve şire yapımı etkinliğiyle başlayacak. Ardından Şeflerle Peynir Atölyesi, Rayiha Baharat Müzesi Açılışı yapılacak, saat 18.30’da Festival Korteji gerçekleştirilecek. Saat 19.30’da festival meşalesinin yakılmasıyla festivalin açılışı yapılacak, saat 20.30’da ise Anadolu Ateşi’nin gösterisi açılış coşkusunu taçlandıracak.

 

ÜNLÜ SANATÇILARDAN KONSERLER

Festivalin ikinci günü (16 Eylül Cuma), sabah saat 9:30’da Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Davut Gül’ün açılış konuşmaları ve Gaziantep Gastronomi Belgeseli “Köprü” film gösterimi ile başlayacak.

 

Festivalde dört gün boyunca paneller, Michelin yıldızlı şeflerle workshoplar, uzman konukların katıldığı söyleşiler, Lokal Chef Yarışması, çocuklara yönelik etkinlikler düzenlenecek. Festivalin ikinci günü akşam Haluk Levent, üçüncü günü Emircan İğrek, dördüncü günü ise Derya Uluğ, konserleriyle festival coşkusuna katılacak, festivalin konuklarına ve Gaziantep’e müzik dolu saatler yaşatacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yang覺n merdiveni