Zabıtaya İşletme Ruhsatı Yerine Fatura Gösterdi

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların şikayeti üzerine Selimiye Mahallesi’ndeki bir apartmanın bodrum katında bulunan depoya baskın gerçekleştirdi. İnsan sağlığını tehdit eden yaklaşık 1,5 ton beyaz et imha edilerek depo mühürlendi. Yabancı uyruklu olan işletme sahibine cezai işlem uygulandı.

 

Ruhsat Diye Fatura Gösterdi

 

Çevreye yayılan kötü kokudan rahatsız olan mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine harekete geçen Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Osmangazi İlçe Gıda Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri ile birlikte Selimiye Mahallesi 11’inci Bahçe Sokakta bir apartmanın bodrum katındaki depoya baskın düzenledi. Hijyen kurallarının hiçe sayıldığı depoda denetim yapan ekipler, insan sağlığı açısından tehlike saçan tavuk etlerine el koydu. Zabıta ekipleri, yabancı uyruklu olduğu belirlenen kaçak işletmenin sahibine, işyeri ruhsatının olup olmadığını sordu. İşletme sahibinin görevlilere ruhsatı olduğunu söyleyerek gıda faturasını göstermesi ise, denetim yapan ekiplerde şaşkınlık yarattı.

 

Yapılan baskında, son kullanma tarihi geçmiş ve insan sağlığı açısından tehlike arz eden yaklaşık 1,5 ton beyaz et, Osmangazi Belediyesi Zabıta Ekipleri ve İlçe Gıda Tarım Müdürlüğü görevlileri nezaretinde toplanarak imha edildi. Yetkililer, ilçede yasa dışı faaliyet gösteren kişi ve işletmelere yönelik denetimlerin aralıksız sürdüğünü belirterek vatandaşları uyardı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni