İBB Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Usta Oyuncu Bilge Zobu’nun Yaş Gününü Kutladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları sanatçı ve çalışanları, Türk Tiyatrosu ve Sineması’nın usta oyuncularından Bilge Zobu’yu 90. doğum gününde ziyaret etti.

 

Doğum günü kutlamasına; sanatçılar Zihni Göktay, Uğurtan Atakan, Orhan Alkaya, Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı Can Başak, İSTİŞAN (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği) Başkanı Selçuk Yüksel’in de aralarında olduğu Şehir Tiyatroları sanatçı ve çalışanları katıldı.

 

Sanatçılar Bilge Zobu, Zihni Göktay, Uğurtan Atakan ve Orhan Alkaya’nın sohbet ederek hatıralarını paylaştığı doğum günü kutlaması, çiçek takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

 

Sanatçı Dostlarının Dilinden Bilge Zobu

Şehir Tiyatroları sanatçıları Bilge Zobu’nun 90. yaş gününde sanatçıyı anlattılar:

 

Zihni Göktay: Bilge Zobu Ağabey yarım asrı aşkın dostluğu, arkadaşlığıyla bu “Güzellikler Evi”nde, dünya görüşü olarak, genel kültürünü örnek aldığım bir İstanbul beyefendisidir. Sağlıklı nice güzel günlerde görüşmek dileğiyle.

 

Funda Postacı: Uzun yıllar Bilge abi ile aynı sahneyi paylaştık. Her zaman sevgi ve saygı duymuş, onu tanımaktan mutlu olmuşumdur. Pamuk gibi kalbi vardır. Her zaman gülümsemeyle hatırlayacağım saygın bir sanatçıdır.

 

Orhan Alkaya: Bilge Zobu ile çalışmak, mesleğimize bağlılığımızı tazeledi hep. Dikkat, ciddiyet, mizah, hoşgörü ve ustalıkla gizlenmiş bilgi ve bilgelik… Güzel hatırlamalara Usta.

 

Uğurtan Atakan: Bilge Zobu ustamız, övüncümüz, değerlimiz, sevecenliğimizdir. Sanat dünyamızda bir kişinin yüreğini kırmayan bir kişiliktir. Her sanatçının da Bilge abimizle ilgili güzel bir anısı vardır. Esenlikler içinde olmasını diliyor, alkış çiçekleri sunuyorum.

 

Bilge Zobu

7 Eylül 1932 tarihinde İstanbul’da doğdu. Tam ismi Mehmet Nuri Bilge Zobu'dur. Bilge Zobu'nun amcası tiyatrocu Vasfi Rıza Zobu'dur. Ayrıca sinema oyuncusu Ayşe Melike Zobu'nun amcasıdır.

 

Tiyatro oyunculuğuna 1956 yılında Cep Tiyatrosu'nda “Bir Evlenme” oyunuyla başladı. Adana Şehir Tiyatrosu'nda çalıştıktan sonra 1958 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları'na girdi. 2006 yılında kurumdan emekli olmasına rağmen konuk oyuncu olarak rol almayı sürdürdü.

 

1984-1985 sezonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde oynamaya başlayan ve 25 yıldır aralıksız sahnelenen Lüküs Hayat'ta değişmeyen isimlerinden birisi oldu. Tiyatro çalışmalarının yanı sıra birçok sinema ve televizyon filminde de oynamış ve seslendirme yapmıştır. Kapıcılar Kralı, Baba Bizi Eversene, Ah Güzel İstanbul, Tosun Paşa ve Hababam Sınıfı en bilinen filmleri arasındadır.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni