SAS ve SingleStore, yeni nesil veri ve analitik mimarisini hayata geçirdi

SingleStore özellikli SAS Viya, veri erişimini basitleştiriyor, üretkenliği artırıyor ve analitik içgörüleri genişletiyor

 

Dünya analitik lideri SAS, kuruluşların veri erişiminin önündeki engelleri kaldırmasına, performansını ve ölçeklenebilirliğini en üst düzeye taşımasına ve temel veri odaklı öngörüleri ortaya çıkarmasına yardımcı olmak için SingleStore ile güçlerini birleştirdi. SingleStore ile SAS® Viya®, SingleStore'un gerçek zamanlı olarak bulut yerel veritabanında depolanan veriler üzerinde SAS analitiğinin ve yapay zeka teknolojisinin kullanılmasını sağlıyor. Entegrasyon, bulut,hibrit ve şirket içi dağıtımlarda değeri daha hızlı ortaya çıkarmaya yardımcı olmak için düzenlenmiş verilere esnek, açık erişim sağlıyor.

 

IDC Veri Yönetimi Yazılımı Araştırma Başkan Yardımcısı Carl Olofson, şunları söylüyor: "Depolama ve altyapı maliyetlerinin yanı sıra veri entegrasyonunun ve veriyi manuel olarak işlemenin karmaşıklığı, günümüzün teknoloji liderlerinin hızlı ve etkili kararlar vermesini engelliyor. Kuruluşlar, zekayı veriyle daha fazla yakınlaştırarak üretkenliği ve performansı büyük ölçüde artırabilir, ekonomik maliyetleri azaltabilir ve veriye dayalı kararları hızlandırabilirler."

 

SingleStore'un veri sıkıştırma yeteneği ve SAS'ın analitik performansı sayesinde şirketler, veri yönetimini hızlandırmayı, entegrasyon karmaşasını ve karmaşık modelleri eğitmek için gereken hesaplama süresini azaltmayı hedefliyor.

 

SAS CTO’su Bryan Harris, “Birçok kuruluşta tekrarlanan veri hareketleri, manuel süreçler ve izole veri adacıkları analitikten hızlı değer elde etmeyi zorlaştırıyor. SingleStore ile SAS Viya, karar verme hızını iyileştirmek ve kritik kararların önünü açmak için yinelemeli veri ve analitik döngülerini basitleştirerek hızlandıran, oyunun kurallarını değiştiren bir dizi yetenek sunuyor” diyor.

 

SingleStore ile SAS Viya, SAS'ın ileri yapay zeka ve makine öğrenimi analitiğinin doğrudan SingleStore'daki ilişkisel veritabanı tablolarında yürütülmesini sağlıyor. SAS ve SingleStore sundukları bu yetenekle müşterilerin, yinelenen veri depolarına yönelik teknik yükümlülüklerini önemli ölçüde azaltacak, analitik iş yükü performansının iyileştirilmesine yardımcı olacak ve nihayetinde müşterilerine önemli bir rekabet avantajı sağlayacak.

 

SingleStore CEO'su Raj Verma, şunları ekliyor: "SingleStore'un hibrit, çoklu bulut veritabanının paralel analitik motoru SAS Viya ile entegrasyonu performansı önemli ölçüde artıracak, maliyeti düşürecek ve kuruluşlar için gerçek zamanlı uygulamalara olanak tanıyacak. Analitik, yapay zeka ve makine öğrenimini pratik olarak icat eden şirketle ortak olmayı bir ayrıcalık olarak görüyorum. SAS'a teknolojisi, kültürü ve liderliği açısından uzun zamandır hayranlık duyuyorum. Bu alanı yeniden keşfederken onlarla ortak olmak hem bir onur, hem de heyecan verici bir fırsat."

 

Aralık 2020'de SingleStore, SAS ile stratejik ilişki kurduğunu duyurdu. sas.com/viya-singlestore ve singlestore.com/partners/sas-viya/ adreslerinde SingleStore entegrasyonuna sahip SAS Viya hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni