İrlandalı çiftçiler, iklim hedeflerine ulaşmak için sığırları öldürmeye zorlanabilir

İrlanda, vadettiği iklim hedeflerine ulaşabilmek için sığırlarını itlaf etmeyi düşünüyor. İrlanda'da büyükbaş hayvan sayısı insanlardan daha fazla ve tarım CO2 emisyonlarının yüzde 37'sinden fazlasını oluşturuyor. İrlanda ayrıca tüm AB üye ülkeleri arasında kişi başına en yüksek metan emisyonuna sahip ve bunun çoğu sığır eti üretiminden kaynaklanıyor.

 

Gülel Hayvancılık A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Abide Gülel, İrlandalı çiftçilerin karşı karşıya kaldığı bu dramatik tablo hakkında şu bilgileri verdi:

 

BÜYÜKBAŞ HAYVAN SAYISI İNSANLARDAN DAHA FAZLA

 

“İrlanda'nın tarım endüstrisindeki sera gazı emisyonlarının 2030 yılına kadar yüzde 25 azaltılmalması gerekiyor. Bu, ülkenin 2030 yılına kadar toplam karbon emisyonlarını yarıya indirmeyi ve 2050 yılına kadar net sıfıra ulaşmayı taahhüt eden en son İklim Eylem Planı’nın bir parçasıdır.

 

Endüstri uzmanları, İrlandalı çiftçilerin iklim hedeflerini karşılamak için çiftlik hayvanlarını öldürmeye zorlanabileceğini söylüyor.

 

İrlanda'da büyükbaş hayvan sayısı insanlardan daha fazla ve tarım CO2 emisyonlarının yüzde 37'sinden fazlasını oluşturuyor. İrlanda ayrıca tüm AB üye ülkeleri arasında kişi başına en yüksek metan emisyonuna sahip ve bunun çoğu sığır eti üretiminden kaynaklanıyor.

 

İNEK SAYISININ 1 MİLYONDAN 200 BİNE DÜŞMESİ GEREKİYOR

 

2030 hedeflerine ulaşmak için sığır yetiştiriciliği endüstrisinin yüzde 22 oranında azaltılması gerekiyor. 

 

İklim uzmanları, İrlanda'daki inek sayısını azaltmanın emisyonları azaltmak için önemli bir etkisi olacağını tavsiye ediyorlar.

 

İrlanda'daki insanların neredeyse yarısı; yaklaşık yüzde 45'i, iklim önlemlerinin bir parçası olarak inek popülasyonunun sınırlandırılması veya azaltılması gerektiğine inanıyor.

 

Tarım, İrlanda'da ulusal emisyonların yüzde 35'ini oluşturan en yüksek sera gazı emisyonuna sahip sektördür ve bunu yüzde 20 ile ulaşım takip ediyor.

 

Tarım emisyonlarının neredeyse tamamında sığırlar yaklaşık yüzde 85 oranında sorumlu tutuluyor.

 

İrlanda'nın emisyonlarını azaltmak için potansiyel senaryolara bakıldığında, tarımsal emisyonların yüzde 30 veya daha fazla düşmesi gereken senaryolar altında, süt veren ineklerin 1 milyondan 2030'a kadar 200 bine düşmesi gerekecek.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni