Başkan Türkyılmaz; Sorumluluktan Kaçamayacaklar, İhmalin Hesabını Verecekler

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı ihmali ve dere yataklarındaki yapılaşmaya izin veren imar planları sonucu geçtiğimiz çarşamba günü yaşanan sel felaketinin ardından bazı yayın organlarında yayınlanan “Mudanya Belediyesi Karanlıkdere’ye hafriyat döktü” açıklamasına sert çıktı.

 

Başkan Türkyılmaz, Mudanya Belediyesi’nin yapımına başladığı Kapalı Pazaryeri temelinden çıkan taş ve nitelikli malzemenin Fen İşleri Müdürlüğü’nce, daha sonra ilçenin muhtelif yerlerinde istinat ve taş duvar yapımında değerlendirilmek üzere depolandığını, geri kalan kullanılamayacak durumdaki hafriyat malzemesinin ise Kapalı Pazaryeri’nin yüklenici firması tarafından Büyükşehir Belediyesi’nin onaylı döküm sahasına bırakıldığını kaydeden Başkan Türkyılmaz, “Belediyemizin zabıta ekipleri, ilçemizin dört bir yanından gelen ihbarları değerlendirmektedir. Bu konudaki hassasiyetimiz gereği, Karanlıkdere ve ilçe genelinde kaçak döküm yapılan alanlarla ilgili cezai işlemleri uyguluyoruz. Ayrıca haberde bahsi geçen, idaremize ait alanda bulunan hafriyatın da dere yatağının etki alanında bulunmadığı ekiplerimizce tespit edilmiştir. Karanlıkdere’nin özellikle Halitpaşa mahallesine zarar vermesinin tek gerekçesi, dere kanalının yapılaşma ile birlikte daraltılması, olması gerekenden daha küçük bir su çıkışının bulunması, bu sebeple de yağmurla birlikte gelen ağaç dallarının Karanlıkdere’yi tıkaması, ilk sel felaketinin ardından Büyükşehir Belediyesi’nin herhangi bir temizlik çalışması yapmamasıdır. Kapatılan dere yatağının yolda oluşturduğu yıkım da gözle görülmektedir. İlerleyen süreçte Bursa Teknik Üniversitesi’nin bölgede yaptığı tüm bu tespitleri rapor halinde kamuoyuna sunacağız” ifadelerini kullandı.

 

Selin vurduğu Halitpaşa yakınlarındaki Karanlıkdere’de yapılaşmaya 2011 yılına kadar yapılan imar planlarıyla göz yumulduğunu, BUSKİ’nin görevi olan altyapıyla ilgili kapanan derelerin dahi temizlenmediğini, defalarca BUSKİ’ye resmi dilekçe ile bildirildiği halde tek bir adım atılmadığını bir kez daha yineleyen Başkan Hayri Türkyılmaz, “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır derler ya… Ne yaparlarsa yapsınlar, güneş balçıkla sıvanmaz. Dün görevini yapmayanlar, bugün de sorumluluktan kaçıp, ihmal ve yanlışlarını ört pas etmek adına yanlış ve kasıtlı beyanlarla belediyemize iftira atmaktadırlar. Daha önce de söyledim.  Bu planları yapanlar, denizleri doldurup dereleri kapatanlar, altyapıyı ihmal edenler, elde ettikleri rantların hesabını yargıda verecekler” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni