Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 84. Ölüm Yıldönümünde Anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 84. yıldönümünde bugün tüm yurtta olduğu gibi İnegöl’de de düzenlenen törenlerle anıldı.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, hayata gözlerini yumduğu 10 Kasım 1938’in 84’üncü yıldönümünde tüm yurtta düzenlenen törenlerle anıldı. İnegöl’de gerçekleştirilen törenlere; İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban, siyasi parti başkan ve yöneticileri, kurum müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katılım gösterdi.

 

09.05’TE TÜM İNEGÖL SAYGIYA DURDU

İlk tören sabah saat 08.45’te Atatürk anıtı önünde gerçekleştirildi. Saat 08.50'de Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenkleri anıta sunuldu. Saat 09.05’de sirenler eşliğinde Ata’ya iki dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklâl Marşı okundu. Sirenlerin çaldığı sırada çevrede hareket halinde olan araçların sürücüleri, vatandaşlar, yayalar, yaşlılar, çalışanlar saygı duruşunda bulundular. İstiklâl Marşı’nın okunması ile Anıt önündeki tören sona erdi.

 

TÖRENLERE BEŞİNCİ MEVSİM KÜLTÜR MERKEZİ EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Programın ikinci bölümü ise Selçuk Yahşi Ortaokulu organizasyonuyla İnegöl Belediyesi Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Okul Müdürü Ayhan Ögcem günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

 

Konuşmanın ardından tören, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatına ilişkin sinevizyon gösterileri, şiirler ve orotoryo gösterileri ile devam etti. Öğrencilerin yaklaşık 1 saat süren sahne gösterileri izleyenleri duygulandırdı. Programda öğrenciler arasında yapılan yarışmaların ödül töreni de gerçekleştirildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni