Tarihi köprü ve dere yatağıyla ilgili önemli görüşme

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli ile DSİ 112. Şube Müdürü Cemil Sarı, tarihi taş köprüyü taşıt yükünden kurtaracak yeni köprülerin yapım süreci ve dere yatağının temizliği hakkında bir araya geldi. Tarihi köprünün yanında gerçekleşen görüşmede önemli konular masaya yatırıldı.

 

Lüleburgaz’da yıllardır yapılması beklenen tarihi köprüleri taşıt trafiğinden kurtaracak yeni köprüler ve dere yatağının temizliği hakkında önemli bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz hafta Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli DSİ 11. Bölge Müdürü Faruk Yücegök ile yaptığı görüşmenin ardından bu kez DSİ 112. Şube Müdürü Cemil Sarı ile bir araya geldi. Gerçekleşen görüşmede önemli konular masaya yatırılırken Başkan Gerenli yapıcı çalışmaları ve ilgisi için Sarı’ya teşekkür etti.

 

O çalışmalar bekleniyor

Gerçekleşen görüşme kapsamında DSİ’nin Lüleburgaz Deresi’ne yapması planlanan Taşkın Koruma Tesisi kapsamında süreci en kısa sürede başlatacağı öğrenildi. Bununla birlikte DSİ ilk olarak dere yataklarını temizleme çalışması yapacak. Ardından dere seddesinde dolgu gereken tahkimat uygulaması yapılacak. Ardından DSİ derenin kuzeyinde 2 adet köprü yapımına başlayacak. Köprülerle birlikte eş zamanlı olarak Lüleburgaz Belediyesi yol bağlantılarını tamamlayacak. Yol açılır açılmaz taş köprü trafiğe kapatılarak Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından restore edilmeye başlanacak.  

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni