MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı’dan İzmir’in Kurtuluşunun 100. Yıldönümü Değerlendirmesi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

Saygılı açıklamasında şunları kaydetti: "26 Ağustos 1922'de Afyon Kocatepe'de başlayan Büyük Taarruz, 9 Eylül 1922’de İzmir’in işgalden kurtarılmasıyla sona eren 9 Eylül tarihi; sadece güzel İzmir'in kurtuluşa erdiği bir gün değil, aynı zamanda tüm vatanın esenliğe kavuştuğu son derece önemli ve anlamlı bir gündür.

 

İzmir’in kurtuluşu, aziz milletimizin bütün dünyaya ebediyen var olacağı mesajını verdiği gibi, bağımsız Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşuna giden yolun da habercisi olmuştur. Bu zaferin kazanılması kadar, anlamının anlaşılması da çok önemlidir. Çünkü bağımsız yaşamak için, en aziz varlığı olan canını feda eden kahramanlarımız, bu zaferi bizlere miras bırakmışlardır. Bu büyük zaferi kazanan ruh, ‘Müstakil’ yani bağımsız olma fikrini de bizlere aşılamıştır.

 

Bugün de vatanseverlik aşkıyla, inancımızla, kültür ve geleneklerimizle el ele, gönül gönüle, birlik ve beraberlik içinde devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla korumaya devam edeceğimize inancım tamdır.

 

Bu düşüncelerle güzel İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarına şükranlarımı sunuyor, istiklal mücadelemiz için yüreğini, canını, kanını ortaya koyan aziz şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları Şad Olsun.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni