Kurumların İşbirliğinde Sulamada Verimlilik Adına Projeler Geliştiriliyor

Sulamada Verimlilik Eylem Planı Çerçevesinde İlgili Kurum ve STK’larla İş birliği Geliştirme ve Farkındalık Toplantıları Harran Üniversitesinin Ev Sahipliğinde Yapıldı

 

Şanlıurfa/Yaylak ve Harran Ovasında Sulama Performans Etkisinin Araştırılması Projesi (Faz-I) Çıktılarının Sulamada Verimlilik Eylem Planına Dönüştürülmesi Projesi (Faz-II) çıktıları çerçevesinde ilgili kurum ve STK’larla iş birliği geliştirme ve farkındalık toplantıları Osmanbey Yerleşkesi Ziraat Fakültesi toplantı salonunda düzenlendi.

 

GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen ve Harran Üniversitesi tarafından yürütülmekte olan proje kapsamında “Faz-I ve Faz-II Projelerinin Çıktıları Çerçevesinde İlgili Kurum ve STK’larla İşbirliği Geliştirme ve Farkındalık Oluşturma” faaliyetleri ile ilgili katkı ve görüşlerin alınması amacıyla, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı Toplantı Salonunda, sabah proje tanıtım, çıktı paylaşım ve bilgilendirme toplantısı, öğleden sonra ise, işbirliği geliştirme ve farkındalık oluşturma ve değerlendirme toplantıları gerçekleştirildi.  

 

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali ÇULLU, iklim değişikliği ile birlikte küresel ölçekte su kısıtlarının yaşandığı dünyamızda gıda güvenliği açısından suyun hayati değerine atıfta bulunarak, su ve toprak gibi doğal kaynakların korunmasının geleceğimiz açısından önemi konusunda bilgiler verdi.

 

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Nusret MUTLU ise, proje çıktısı olarak paylaşılan sulamada verimlilik eylem planının, hem GAP BKİ ve hem de Harran Üniversitesi açısından 12. Kalkınma Planı toplantılarında sunulabilecek ideal bir kaynak oluşturacağını ifade etti.

 

Akabinde proje yürütücüsü Doç. Dr. Mustafa Hakkı AYDOĞDU, proje çıktıları hakkında detaylı sunumlar gerçekleştirerek projenin kurumlara yönelik çıktılarının uygulanması, sorumlu kurum/kuruluşlar, paydaş katılımcılar nezdinde farkındalık ve iş birliği geliştirmenin önemi ve yöntemleri hakkında bilgiler sundu.

 

Sunum ve karşılıklı fikir alışverişiyle gün boyu devam eden toplantıya; Ziraat Fakültesi Dekanlığı, GAP Kalkınma İdaresi teknik personeli ve yetkilileri, Sulama birlikleri teknik personeli, ilgili diğer kurum ve STK temsilcileri katıldı.

 

Tüm alt bileşenlerinin gerçekleştirildiği ve 31.12.2022 tarihi itibariyle tamamlanacak olan proje, proje ekibi tarafından büyük bir özveriyle 3 yıllık saha çalışmalarının paydaşlarla birlikte değerlendirilmesi neticesinde hazırlandı. Doç. Dr. Mustafa Hakkı AYDOĞDU’nun Proje Koordinatörü, Prof. Dr. Kasım YENİGÜN ve Dr. Öğr. Üyesi Nihat KÜÇÜK’ün Koordinatör Yardımcısı/Araştırmacı, Prof. Dr. Mehmet Ali ÇULLU, Prof. Dr. Şevket ÖKTEN, Doç. Dr. Mehmet Reşit SEVİNÇ, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet CANÇELİK, Dr. Hatice PARLAKÇI DOĞAN, Y. Mimar Mehmet Uğur BEYAZGÜL ve doktora öğrencisi Zeliha ŞAHİN’in araştırmacı olarak yer aldığı proje kapsamında katılımcılarla paylaşılan “Sulamada Verimlilik Eylem Planı”, 12 ana faaliyet eylemi, 76 faaliyet önerisi ve 313 alt faaliyet önerisinden oluşuyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni