Konak’ta “Güçlü kadın, güçlü anne, güçlü çocuk” konuşuldu

Konak Belediyesi, “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü”nde ‘Güçlü kadın, güçlü anne ve güçlü çocuk’ temasıyla düzenlediği etkinlikte Konaklı kadın ve kız çocuklarını bir araya getirdi. Uzman Psikolog katılımıyla gerçekleşen etkinlikle kız çocuklarına daha güvenli ve huzurlu bir gelecek sunmada “Güçlü anne” profilinin önemi vurgulandı.

Konak Belediye Başkanı Mimar Abdül Batur’un desteğiyle Konak Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organizasyonu yapılan “Güçlü Kadın, Güçlü Anne, Güçlü Çocuk” etkinliği Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte Uzman Psikolog Ramazan Saygın Şimşek söyleşisi yer aldı. Etkinliğe, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediye Meclis üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları yönetici ve üyeleri, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ile Konaklı kadın ve kız çocukları katıldı.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu “güçlü kadın” için çalışıyor
Etkinliğin açılış konuşmaları bölümünde, Konak Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Nurten Serhatbeyi yaptığı konuşmada, tıpkı etkinliğin adı gibi güçlü kadın, güçlü anne ve güçlü çocuk vurgusu yaptı. Serhatbeyi, “Bizlerin ve çocuklarımızın korunmadığı, korunamadığı bu zamanda görev biz bilinçli kadınlara düşüyor. Güçlü kadınlar, güçlü anneler, güçlü çocuklar dünyayı renklendiren ve dünyayı güzelleştiren varlıklardır. Mutlu Konak, mutlu ve bilinçli toplum anlayışı ile panelin düzenlenmesindeki katkıları nedeniyle Konak Belediye Başkanı Mimar Abdül Batur, Konak Belediye Meclisi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu üyelerine ve Kadın Aile Müdürlüğüne çok teşekkür ederim” dedi. Öte yandan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Üyesi İkbal Sezgin de, “Umuyorum ki buradan hepimiz bilgilenmiş, donanımını artırmış ve aydınlanmış olarak çıkacağız. Her birimiz güçlü bir kadın, güçlü bir anne olma yolunda ilerleyeceğimize inanıyorum. Bizler güçlü olursak evlatlarımız da güçlü olacaktır” temennilerini iletti.  

Batur: Önce güçlü anne
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yaptığı konuşmada Türkiye’de kadın ve çocuklar, özellikle kız çocuklarına yönelik durum tespiti yaparak sözlerine başladı. Kız çocuklarının çocuk yaşta evlendirilmesi ve eğitim hakkının elinden alınması gibi konulardan bahsederken üzüntülerini ifade eden Başkan Batur, Türkiye’deki istatistiksel çalışmalarda yer alan rakamları da dinleyicilerle paylaştı. Başkan Batur, “Bugün okul çağında olup okula gidemeyen 866 bin kız çocuğumuz var. Ama gerçek rakamın bunun üzerinde olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle kız çocuklarımız belli kesimlerde erken yaşta evlendiriliyor, eğitimleri yarıda bırakılıyor ya da çalışma hayatına erken yaşta katılmak zorunda kalıyor. Bunlar yaşadığımız toplumda var olan problemlerin başında yer alıyor. Onun için annelerin güçlü olması lazım. Anneler güçlü olursa, çocukların da ayakları yere daha sağlam basar. Hem ekonomik bakımdan özgürlüklerini sağlamış olurlar hem de aile içinde kendi özgürlüklerini ifade edebilirler” diye konuştu.

Bizler sizler için varız
Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü eliyle Konak Belediyesi olarak özellikle Semt Merkezlerinde yoğun bir mesai yürüttüklerini anlatan Başkan Batur, “Semt Merkezlerimizde, kadın kardeşlerimizin toplumda daha iyi bir noktada olması, ekonomik bağımsızlığını elde etmeleri için hep birlikte çalışıyoruz. Bugün toplumun çeşitli kesimlerinde ekonomik ve benzeri sıkıntılar var. Bu sıkıntıları aşma noktasında ailenin temel direği kadınlardır. Kadınların olmadığı yerde her türlü sıkıntı vardır. Kadınlarının güçlü olduğu toplumlar her zaman farklı noktadadırlar. Biz sizler için varız. Yerel yönetimler her zaman sizlerden güç alırlar. Benim en büyük gücüm bu salondaki kadınlardır. Onun için sizlerle birlikte yol yürümek bana onur veriyor” dedi. 

 

Konuşmaların ardından Uzman Psikolog Ramazan Saygın Şimşek, kız çocuklarına daha güvenli ve huzurlu bir gelecek sunma adına “Güçlü kadın, güçlü anne, güçlü çocuk” başlığı altında bir sunum gerçekleştirdi. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni